0
Fudbal

FOTO: Starsport

BABIĆ UPOZORAVA: ‘Utakmica traje 90 i kusur minuta i moramo biti maksimalno fokusirani!’

Objavljeno: 13.10.23 u 20:45

‘Radili smo puno na nekim detaljima u defanzivi’.

Nacionalni tim Srbije ide na megdan selekciji Mađarske sutra od 20:45 u okviru oktobarskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo  2024. godine u Nemačkoj. Ovo je izuzetno bitna utakmica za ‘orlove’, a svoja očekivanja o ovom duelu izneo je i Srđan Babić koji je rekao je ovo najveće iskušenje do sada.

-Spreman sam da se stavim na raspolaganje i da u potpunosti ispunim zadatke koje dobijem od selektora Stojkovića. Pred nama su dva najteža iskušenja u kvalifikacijama i svaki bod može da bude presudan. Znalo se već posle žreba ko su favoriti u grupi, ali nas je iskustvo učilo da budemo oprezni jer uvek neko može da iskoči i da napravi iznenađenje. Crnogorci nisu slučajno tu gde jesu. Imamo dva boda više i međusobni duel na domaćem terenu koji bi mogao da reši sve dileme – započeo je.

Istakao je da je igranje za reprezentaciju najlepši osećaj.

-Igrao sam na dva Svetska prvenstva, sa omladincima na Novom Zelandu i prošle godine sa seniorskom reprezentacijom u Kataru. Nema lepšeg osećaja nego braniti boje svoje zemlje na tako važnoj sportskoj manifestaciji. Utakmicu protiv Kameruna pamtiću do kraja života. Moram da priznam, imao sam malu tremu jer je ulog bio veliki. Mnogo uzbuđenja, rezultatskih preokreta, šest golova. Nažalost, nismo uspeli da prođemo u drugi krug, ali sada imamo još veći motiv da povežemo dva velika takmičenja i daćemo sve od sebe da Srbiju odvedemo u Nemačku – poručio je bivši štoper Zvezde.

Naveo je da su Mađari organizovana ekipa,

-Mađare smo gledali na prethodnom Evropskom prvenstvu gde su ostavili izuzetno dobar utisak. Analizirali smo njihovu utakmicu protiv Engleske, jasno je da se radi o vrlo uigranoj i homogenoj ekipi. Organizovani su na svakom delu terena, igraju odgovorno, ne prave greške i znalački koriste svaku priliku za kontranapad. U Beogradu su nam dali dva brza gola i odmah se povukli da čuvaju rezultat. U takvim okolnostima bilo je vrlo teško probiti bedem ispred njihovog šesnaesterca i ugroziti golmana Dibuša – govorio je Srđan.

Radili su na defanzivi.

-Imali smo više treninga na raspolaganju i to je svakako korisna okolnost uoči ovako važnih utakmica. Radili smo puno na nekim detaljima u defanzivi i nadam se da će već u Budimpešti naša odbrana biti na visini zadatka. Moramo da obratimo pažnju na još jedan podatak, nekoliko duela u našoj grupi rešeno je golovima u nadoknadi vremena – jasan je fudbaler  Spartaka iz Moskve.

Upozorava utakmica traje 90 minuta i da koncentraciju mora da bude prisutna do kraja.

-Dakle, utakmica traje 90 i kusur minuta i moramo biti maksimalno fokusirani do trenutka dok sudija ne odsvira kraj. Svaki pad koncentracije može da nas košta plasmana na Evropsko prvenstvo. A da li ćemo pobedonosni gol dati u 1. ili 95. minutu, potpuno je svejedno – zaključio je Babić.

ROSI JASAN PRED SRBIJU: ‘Pokušaćemo da ponovimo igru iz Beograda!’

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter