0
Evroliga

FOTO: Starsport

VELIKI PEH ZA ZVEZDU: Šampion Srbije otputovao na megdan Žalgirisu bez bitnog igrača!

Objavljeno: 12.10.23 u 16:22

Na taj način se roster sam uobličio

Košarkaši Crvene zvezde su stigli u Kaunas, uzbuđeni i spremni za izazov koji ih čeka u Žalgirio areni u petak od 19 časova. U drugom kolu Evrolige, crveno-beli će se suočiti sa domaćim Žalgirisom, jednim od najtežih protivnika u ovom elitnom takmičenju.

Trener Duško Ivanović nije poveo kapitena Branka Lazića zbog lakše povrede, ali ostatak tima je u potpunosti spreman za okršaj. Iako su svesni težine gostovanja i impresivnog skora Žalgirisa protiv njih (devet pobeda Žalgirisa i pet pobeda Crvene zvezde u njihovih 15 međusobnih susreta), crveno-beli su odlučni da ostvare pobedu.

Žalgiris je već dugo godina ekipa koja je pokazala da je jedan od najtežih protivnika, naročito kad igraju kod kuće. Mi gledamo nas, hoćemo da nastavimo u ritmu u kojem smo do sada bili„, rekao je Ivanović.

Tim je nedavno pobedio u prijateljskom meču na Kipru, ali trener upozorava da to ne sme stvarati lažnu sigurnost. „Neki detalji sa tog meča možda mogu da nam pomognu, ali očekujem potpuno drugačiju utakmicu ovog puta„, dodao je Ivanović.

Dejan Davidovac, jedan od ključnih igrača tima, istakao je da očekuje fizički izazovan meč protiv dobro uigrane ekipe Žalgirisa.Idemo da pobedimo utakmicu, daćemo sve od sebe, pa ćemo videti„, rekao je Davidovac.

Ova utakmica označava početak izuzetno zgusnutog rasporeda za Crvenu zvezdu, s obzirom na nadolazeće utakmice u domaćem prvenstvu i Evroligi. Nakon meča protiv Žalgirisa, ekipu očekuje gostovanje u Čačku (nedelja, 18 časova), zatim prvo duplo kolo Evrolige sa utakmicama protiv Monaka (sreda, 20 časova) i gostovanje u Bolonji (petak, 20:30 časova).

Crvena zvezda je spremna za ovu izazovnu seriju utakmica i nada se pozitivnom startu u Evroligi protiv jakog protivnika poput Žalgirisa. Navijači s nestrpljenjem iščekuju ishod ovog ključnog duela koji će sigurno biti ispunjen uzbuđenjem i sportskim nadmetanjem.

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter