0
Evroliga

from left Adam Hanga, #5 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Marko Simonovic, #11 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Rokas Giedraitis, #31 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Luka Mitrovic, #9 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Branko Lazic, #10 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Joel Bolomboy, #21 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Shabazz Napier, #13 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Dalibor Ilic, #22 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and Mike Tobey, #18 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and Asvel at Stark Arena on October 05, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

TRENER ŽALGIRISA BRANI SUNARODNIKA: „Ne razumem ljude koji osuđuju odlazak Gedraitisa u Srbiju“!

Objavljeno: 12.10.23 u 14:25

Velike pohvale na račun „crveno-belih“

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 19 časova gostuju u Kaunasu gde će odigrati sa Žalgirisom meč drugog kola Evrolige. Srpski klub nije slavio na gostovanju protiv Litvanaca skoro 4 godine pa je ovo sjajna prilika da se prekine crna serija.

O Crvenoj zvezdi, sa dosta poštovanja, govorio je šef stručnog štaba domaćeg tima, Kazis Maksvitis.

Snažan tim nam dolazi, ove sezone cilj im je plasman na fajnal-for. Promenili su dosta tokom leta, doveli nove igrače, imaju ozbiljan budžet. Biće zabavno igrati protiv njih. Sa druge strane, nama prvi meč na svom terenu ove sezone nameće dodatni pritisak. Nadam se da ćemo umeti da se nosimo sa tenzijom i da ćemo se boriti za pobedu. Što se tiče protivnika, ne manjkaju im poznati igrači, sjajni napadači koji imaju veliki uticaj na igru. Šabaz Nejpir i Miloš Teodosić, kao i nama dobro poznat Rokas Gedraitis, Zvezda je fizički jak, visok i vrlo produktivan tim.

Govorio je i o dubini rostera sa kojim raspolaže Duško Ivanović.

Sa jedne strane za jedan tim je sjajno kad ima toliko kvalitetnih igrača a sa druge strane može biti problem jer ih nije lako uigrati. Mi zapravo ni ne znamo sa kojih 12 igrača će Zvezda da nam se suprotstavi. To nam je dodatni problem pred meč osim toga što je srpski tim visok, fizički jak i poseduje mnogo oružja – kaže Maksvitis, pa dodaje:

 

FOTO: Twitter/@kkcrvenazvezda

 

Ne zaboravimo Nemanju Nedovića, pa interesantnog Jaga Dos Santosa, vrlo dobrog defanzivca. Jasno je da igramo protiv tima koji ima dubok roster i neće biti lako igrati protiv takve ekipe.

Mediji u Litvaniji su dosta negativno reagovali na dolazak Rokasa Gidraitisa u Srbiju, zbog bliskih odnosa sa Rusijom. Ipak, Maksvitis ne podržava takve stavove.

Ne razumem takve reakcije uopšte. Rokas igra za srpski klub, neko drugi igra u Turskoj. Ja sam, na primer, radio u Rusiji pre rata. Rokas je košarkaš, nije imao mnogo opcija, imao je samo ponudu Zvezde. Možda Srbija nije najbolji prijatelj Litvaniji, ali ne verujem da je to zemlja gde Litvanci ne mogu da igraju košarku.

8
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter