0
Evroliga

FOTO: Printscreen/YouTube

MAKSVITIS GOVORIO O ROKASU I SRBIJI: „Srbija nije prijatelj Litvaniji, ali on nije imao mnogo opcija!“

Objavljeno: 12.10.23 u 18:21

Poznato je šta Litvanci, a šta Srbi misle o Rusima

Uoči velikog meča protiv Žalgirisa u drugom kolu Evrolige, trener Crvene zvezde, Kazis Maksvitis, izneo je svoja očekivanja i analizirao snagu rivala.

Dolazak Rokasa Gijedraitisa u Srbiju, tačnije Crvene zvezdu, nije baš oduševio njegove zemljake pošto smatraju da je Srbija bliska Rusiji.

Ne razumem takve reakcije uopšte. Rokas igra za srpski klub, neko drugi igra u Turskoj. Ja sam, na primer, radio u Rusiji pre rata (tri sezone u Parmi iz Perma, prim. aut). Rokas je košarkaš, nije imao mnogo opcija, imao je samo ponudu Zvezde. Možda Srbija nije najbolji prijatelj Litvaniji, ali ne verujem da je to zemlja gde Litvanci ne mogu da igraju košarku„, rekao je Litvanac.

Maksvitis se osvrnuo na izazove s kojima će se njegova ekipa suočiti u duelu protiv litvanske ekipe.

Snažan tim nam dolazi, ove sezone cilj im je plasman na fajnal-for. Promenili su dosta tokom leta, doveli nove igrače, imaju ozbiljan budžet. Biće zabavno igrati protiv njih. Sa druge strane, nama prvi meč na svom terenu ove sezone nameće dodatni pritisak. Nadam se da ćemo umeti da se nosimo sa tenzijom i da ćemo se boriti za pobedu„, rekao je Maksvitis.

Litvanski trener nije krio divljenje prema talentu Crvene zvezde, posebno ističući igrače kao što su Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić, i Rokas Gijedraitis, litvanski košarkaš koji je prešao u Crvenu zvezdu.

Zvezda ima 15 kvalitetnih igrača što je dodatan problem za litvanski tim. Sa jedne strane za jedan tim je sjajno kad ima toliko kvalitetnih igrača, a sa druge strane može biti problem jer ih nije lako uigrati. Mi zapravo ni ne znamo sa kojih 12 igrača će Zvezda da nam se suprotstavi. To nam je dodatni problem, osim što je srpski tim visok, fizički jak i poseduje mnogo oružja„, istakao je Maksvitis.

Utakmica, koja se igra u petak od 19 časova, obećava uzbudljiv i intenzivan košarkaški spektakl. Navijači Crvene zvezde s nestrpljenjem iščekuju duel i nadaju se da će njihovi heroji nastaviti sa uspesima i u evropskim okvirima. Crvena zvezda je već demonstrirala svoju snagu u prvom kolu protiv Asvela, a sada je spremna da se suoči sa još jednim izazovom i pokaže svoj kvalitet na međunarodnoj sceni.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter