0
Domaći fudbal

FOTO: Starpsort

FSS ZAVODI RED U SUPERLIGI: Novi Pazar i Radnički na udaru Saveza zbog kardinalnih propusta!

Objavljeno: 12.10.23 u 19:20

Jasno je bilo da će morati nešto da se uradi

Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije je odlučno reagovala na incidente koji su se dogodili na utakmicama Super i Prve lige prethodnog vikenda. Na današnjoj sednici komisija je konstatovala da nije bilo isključenih igrača, ali je istaknuto da su problematično ponašanje publike i članova stručnog rukovodstva timova bacili senku na sportske događaje.

Pokrenut je disciplinski postupak protiv Novog Pazara zbog loše organizacije utakmice sa Vojvodinom, prekomerne upotrebe pirotehnike i navijačkog nasilja, što je rezultiralo privremenim prekidom susreta i pražnjenjem severne tribine.

Takođe, Radnički iz Kragujevca će se suočiti sa disciplinskim postupkom zbog loše organizacije, upotrebe pirotehnike i uvođenja igrača koji nije bio upisan u zapisnik utakmice. Na istoj utakmici, pomoćni trener domaćina Miroslav Stakić će propustiti prvu utakmicu nakon reprezentativne pauze zbog crvenog kartona.

Napredak je kažnjen novčano sa 50.000 dinara zbog viška kartona na utakmici u Nišu.

U Prvoj ligi Srbije, šefu stručnog štaba Slobode Predragu Ristanoviću je izrečena kazna zabrane vođenja tima na jednoj utakmici zbog crvenog kartona, dok će Goran Luković, pomoćni trener Metalca, odsustvovati sa klupe u naredne dve prvenstvene utakmice zbog istog razloga.

Disciplinska komisija FSS je odlučna u nameri da očuva fer i sportski duh fudbala u Srbiji, te će nastaviti da preduzima odgovarajuće mere protiv svih koji ugrožavaju integritet i bezbednost na terenu.

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter