0
Fudbal

FOTO: Screenshot/YouTube

BENZEMA O AL ITIHADU: „Trebala mi je promena posle Reala, srećan sam ovde i van terena“!

Objavljeno: 12.10.23 u 15:22

Francuzu očigledno prija promena sredine

Jedan od najboljih napadača današnjice i dobitnik Zlatne lopte, Karim Benzema, napustio je Real Madrid posle 14 godina i prešao u redove Al Itihada.

Sjajni Francuz je još jedan u nizu mnogih zvezda, koje su krenula putem Kristijana Ronalda i „podržale“ projekat koji je u usponu u Saudijskoj Arabiji. Karim je upravo o tome govorio za francuske medije, istakavši da mu je bila potrebna promena.

Šta me je navelo da dođem ovde? Pre svega, to što sam bio u mogućnosi da doživim sve sa Realom, pa sam shvatio da mi je potrebna promena posle svega. Želeo sam drugi izazov. Što se tiče Saudijske Arabije, tamo sam želeo da odem i pre ponude koju sam dobio – rekao je Benzema.

Kako kaže, novac nije presudan u celoj priči.

Pojavio se taj projekat koji je svuda počeo da uzima maha i rekao sam tada sebi: to je to, želim da budem deo svega toga i da doprinesem razvoju fudbala u Saudijskoj Arabiji. To je glavni razlog što sam otišao tamo.

I van terena pronalazi zadovoljenje. Kao musliman, značajna mu je blizina svetih mesta.

Kada putujete u Meku, vi ste na pravom putu. Za muslimane, to je pravi put. To je ono što je potrebno da radite, osećate se dobro i čisto. Fenomenalan osećaj. Želim svim muslimanima da odu tamo jednog dana jer tamo je istina.

Benzema je do sada u dresu novog kluba odigrao 11 utakmica i zabeležio 6 golova i 3 asistencije.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter