0
ATP

FOTO: Twitter/@CincyTennis

ALKARAZOV PROBLEM U GLAVI SE ZOVE NOVAK ĐOKOVIĆ: Legendarni Amerikanac o najvećem problemu mladog Španca!

Objavljeno: 12.10.23 u 11:37

Problem je pre svega mentalne prirode.

Drugi reket sveta, Karlos Alkaraz nije uspeo da savlada Grigora Dimitrova i plasira se u narednu fazu turnira u Šangaju u okviru azijske turneje. Ovo mu je dodatno zakomplikovalo ostvarenje zacrtanog, a to je da se do kraja godine vrati na prvo ATP liste. Mane u njegovoj igri obelodanio je i Džimi Konors, legendarni američki teniser, koji je otkrio šta je glavni problem Mursijca.

Alkaraz je rekao da svaki put kad trenira, kad igra, misli na Đokovića. Moja prva misao je da mogu da razumem to iako je Alkaraz pobedio Novaka i bio mu je donekle ‘trn u oku‘. Morate da budete pažljivi kada to kažete jer se onda spremate za samo jednog igrača. Takođe, razumem i ako kažeš sebi da ako igraš dovoljno dobro da pobediš tog tipa, pobedićeš i druge. Ali, to nije nužno tačno, jer drugi teniseri igraju drugačije kao što je video protiv Sinera. Njegov stil igre je bio drugačiji od Novaka i Medvedeva – rekao je Konors i dodao:

Neki igrači bolje koriste kratke lopte. Drugi igraju šest, osam ili deset koraka iza osnovne linije i uspevaju da postižu vinere iz te pozicije, kao Medvedev. Morate biti spremni za svakog protivnika kojeg igrate. Dakle, to je vaša igra. Izašao bih na teren i radio na svojoj igri, jer smatram da bi moja igra trebalo da bude dovoljno dobra da igram protiv bilo koga, ne samo protiv jednog igrača, već protiv bilo koga – zaključio je on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter