0
Fudbal

FOTO: Starsport

MILOŠ KRUŠČIĆ ZA HS: ‘Mađarska je strašno disciplinovana ekipa, ali smo mi individualno bolji!’ (FOTO)

Objavljeno: 11.10.23 u 13:45

‘Nismo ozbiljno shvatili prvu utakmicu, previše smo ih potcenili.’

U okviru oktobarskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj nacionalni tim Srbije nastavlja pohod ka cilju, a to je plasman na ovu smotru nakon više od dve decenije. ‘Orlovi’ bi mogli već sada da obezbede učešće, ali prvo moraju da savladaju Mađarsku (14.10) i Crnu Goru (17.10).

Protiv Mađara smo igrali pre mesec dana, pa možda i bude lakše, jer su nam ostali kao najsvežiji. U prvom susretu koji se odigrao u Beogradu, naša selekcija je poražena rezultatom 2:1, a sada je vreme da im se revanširamo i u Budimpešti ostvarimo važan trijumf još od meča sa Portugalom kada smo izborili direktan plasman na Svetsko prvenstvo Kataru.

Mađarska predvođena italijanskim stručnjakom Markom Rosijem nije nimalo lak protivnik, a za HotSport o ovom susretu govorio je Miloš Kruščić, bivši trener Ujpešta i neko ko poznaje tamošnji fudbal.

MK: Mađarska je strašno organizovana, disciplinovana ekipa, igraju brzo i moderno, to su pokazali i u Beogradu. Mi nismo ozbiljno shvatili tu utakmicu, previše smo ih potcenili. Oni su u prvom poluvremenu pokazali kako se igra, Marko Rosi je sistem 3-4-3 doveo do perfekcije. Moramo prvo da promenimo stav, da shvatimo da su Mađari ozbiljno ekipa i da damo 200% u ovoj utakmici, da imamo određeni plan i da onda dođe naš individualni kvalitet u prvom planu, jer smo mi individualno bolja ekipa.

FOTO: Starsport

 Mađarska već godinama unazad dosta ulaže u infrastrukturu i mlađe kategorije, fudbal im se polako popularizuje u rangu vaterpola. 

MK: Dosta obraćaju pažnju na ta dva segmenata, infrastruktura im je najjači faktor koji trenutno imaju. Svi klubovi su odlično obezbeđeni u tom pogledu, imaju sjajne uslove za trening, baza, finansije su im sređene, što se toga tiče mnogo su iznad nas. Mi imamo dosta mladih talenata i uvek izađu neki, ne kao proizvod dobrog rada u mlađim kategorijama, već samog talenta, borbe i želje da se uspe u fudbalu koji može da donese dosta na finansijskom planu. Mi imamo to nešto u sebi, karakterno smo bolji i borbeniji.

Od kako je preuzeo kormilo reprezentacija, selektor Stojković forsira sistem 3-4-3 ili 3-4-2-1, da li je možda vreme da promeni formaciju, kao neko potencijalno iznenađenje protiv Mađara?

MK: Biti selekor je najteži posao, jer predstavljaš celu zemlju, reprezentaciju i svi navijaju za tu selekciju. Verujem da on najbolje zna zašto tako igra i pokazalo se kao uspešna formacija, donela nam je plasman na Svetsko prvenstvo, blizu smo i Evropskog. Tako da ja ne bih ulazio u te detalje, to dosta zavisi i od izbora igrača, ko može da igra u tom sistemu, a ko ne. Jednostavno rečeno ako veruje tom sistemu i ako je veran njemu, onda treba da igra tako.

 U Ligi Konferencija Čukarički je imao duel protiv Ferencvaroša gde je poražen rezultatom 3:1 i pokazao dobru igru. Da li tim sa Banovog brda ima kvalitet da u Leskovcu porazi mađarskog predstavnika?

MK: Fudbal je zanimljiva igra jer svako svakog može da pobedi. Individualno, Ferencvaroš je ekipa koja je sastavljena od dobrih igrača i u tom segmentu su bolji, takođe, imaju i veliki budžet. Međutim, Čukarički može da dođe do pobede u tom susretu, samo moraju da se poklope mnoge stvari. Sa druge strani ‘brđani’ imaju dosta mladih igrača, ekipa koja je u razvoju, tu je i novi trener, ali u jednoj utakmici sve može da se desi – istakao je Kruščić.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter