0
Evroliga

FOTO: Starsport

MEKALUM ODUŠEVLJEN ZVEZDOM: „Ma kakav plej-in, oni su plej-of ekipa. Šabaz najbolji plej uz Lorenca Brauna“! (VIDEO)

Objavljeno: 11.10.23 u 11:45

Amerikanac ima visoka očekivanja od kluba sa Malog Kalemegdana

Košarkaši Crvene zvezde otvorili su sezonu na najbolji mogući način. Izabranici Duška Ivanovića zabeležili su dve ubedljive pobede u ABA ligi protiv Igokee i Cedevite, dok su na otvaranju Evrolige savladali u prepunoj Areni francuski Asvel 94:73.

Crveno-beli“ su oduševili mnoge ljubitelje tečnom igrom u napadu i atraktivnim potezima. Upravo je o tome govorio i Erik Mekalum, košarkaš Karšijake, u podkastu za „BasketNews„.

Mekalum smatra da je Crvena zvezda siguran plej-of kandidat i da ukoliko ostanu zdravi mogu imati specijalnu sezonu.

– Ne samo da imaju toliko šutera, već Zvezda ima različite opcije za poentiranje. Imaju kontrolu u pik-en-rolu, “veličinu” na krilnim pozicijama sa Gedraitisom i Hangom. Kako su kontrolisali skok, imali su 17 ofanzivnih skokova šutirajući pri tom 50 posto za tri, nije kao da su promašili mnogo šuteva – počeo je Erik pa dodao:

– Ako nastave da budu tako moćni u skoku i da šutiraju tako… Naravno, neće davati 17 trojki po meču, ali ti šutevi nisu bili ludi, neverovatni, teški, već se čini da takve šuteve mogu da dobiju unutar svoje napadačke šeme, sa Nejpirom kao kreatorom. Zvezda je sila, reći ću to sada – oni su plej-of tim. Ne plej-in, već će biti u plej-ofu.

 

 

Potom je upitan da prokomentariše ko je po njegovom mišljenju najbolji plej u Evroligi. Kako Amerikanac ističe, njegovi pikovi su Lorenco Braun i Šabaz Nejpir.

Teško mi je da priznam jer mnogo volim Lorenca Brauna, ali mislim da su trenutno dva najbolja pleja u Evropi Šabaz i on, izaberite kog hoćete. Način na koji kontroliše utakmicu, brzina, kretanje, kako igra pik end rol, šut sa poludistance. Bira dobre šuteve i ne možete da ga usporite. Iskustvo u Milanu mu je pomoglo. Znam ga iz Portlanda gde je igrao s mojim bratom i kad god je ušao na teren nešto je promenio – rekao je Mekalum o zemljaku i letošnjem pojačanju Zvezde i dodao da “Miloš Teodosić stvara magiju na terenu”.

Srpski tim u petak od 19 časova gostuje u Kaunasu ekipi Žalgirisa u meču drugog kola Evrolige.

6
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter