1
ATP

FOTO: Twitter/@LaverCup

ĐOKOVIĆ ODGOVORIO NADALU I POKAZAO ZAŠTO JE NAJVEĆI: „Moje poštovanje prema Rafi je veće od nekih negativnih misljenja o njemu“!

Objavljeno: 11.10.23 u 08:54

Svetski broj 1 je još jednom pokazao koliko poštuje dva najveća rivala

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, odgovorio je na kontroverznu izjavu Rafaela Nadala, koji je nedavno istakao da bi Nole bio frustriran da nije oborio rekord po broju Grend slemova.

Mislim da Đoković živi tu Grend Slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih). Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord – rekao je tada Nadal.

Podigla je ova izjava dosta prašine a sada je konačno stigao i odgovor Novaka.

Video sam da je to otišlo poprilično viralno, da su ljudi pričali o tome. Svako ima pravo na svoje mišljenje i kako on tumači nekog drugog u tom kontekstu. To je sve što mogu da kažem. Rafa je veliki šampion, ja ga izuzetno cenim i poštujem kao šampiona, kao mog najvećeg rivala, kao čoveka i tenisera koji je u velikoj meri učestvovao u oblikovanju moje igre i mojih rezultata koje sam postigao. Nemam nameru ni u kom pogledu da razgovaram u negativnom kontekstu o njemu ili o Rodžeru Federeru, jer moje poštovanje nadjačava možda neka negativna mišljenja o njima. To je njegovo mišljenje, sa kojim ja, naravno, nisam saglasan. Imam svoje mišljenje, ali neću ga deliti jer ne želim da produbljujem tu temu. Za tim nema potrebe uopšte – rekao je Đoković u razgovoru za „Sportal“.

 

 

Srbiju krajem novembra očekuje četvrtfinalni okršaj protiv Velike Britanije u okviru Dejvis kupa.

Biće veoma teško, napeto, ako Evans bude igrao drugu tablu, jako je nezgodan igrač protiv svakoga. Međutim, verujem u naše momke. I mi takođe imamo dosta izbora, možda ne za dubl, ali za singl da i ja se nadam da će oni svi biti u dobroj formi i da će biti zdravi, tako da možemo da razmislimo o tome ko će igrati. Naravno, selektor Viktor Troicki će odlučiti ko će igrati singl i dubl, ali motivacija je prisutna i kod mene, ali i kod svih ostalih momaka iz reprezentacije, barem po onome što sam doživeo u Valensiji. Vidim da je svima stalo da budu tu, da budu deo timskog duha, da predstavljaju srpski grb i našu reprezentaciju i zemlju u svetu – zaključio je Novak.

3
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter