1
Domaći fudbal

From left Njegos Petrovic Filippo Falco Petar Stanic Richairo Zivkovic Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Partizan v Crvena Zvezda Beograd, 19.09.2021. foto: Starsport.rs ©

ZVEZDA IZGUBILA PRESUDU: Crveno-beli velikom promašaju moraju da plate skoro pola miliona evra!

Objavljeno: 10.10.23 u 22:11

Ovo nije baš trebalo šampionu Srbije

Crvena zvezda je prihvatila odluku Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da plati odštetu od 418.460 evra bivšem igraču Rišairu Živkoviću. Ova odluka dolazi nakon pravosnažne presude koju je Živković dobio protiv kluba zbog nepoštovanja ugovora.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde dobio je pravdu pred FIFA u sporu sa svojim bivšim klubom. Nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa Zvezdom nakon sezone 2021/22, trebalo je da mu bude isplaćeno 377.600 evra. Međutim, budući da isplata nije izvršena u roku od pet dana, Živković je odlučio da tuži klub.

FIFA nije prihvatila izgovore čelnika Zvezde u vezi sa pandemijom koronavirusa kao razlog za kašnjenje u isplati. Doneta je odluka 13. aprila, dajući Crvenoj zvezdi rok od 45 dana da izmiri dug prema Živkoviću. U suprotnom, klubu je pretila kazna zabrane registrovanja novih igrača tokom tri prelazna roka.

Iako nije jasno da li su sredstva već isplaćena ili je slučaj prosleđen Sudu za sportsku arbitražu, odluka FIFA je još jedan podsetnik o važnosti poštovanja ugovora i ispunjavanja obaveza prema igračima, čime se obezbeđuje integritet i ugled kluba. Živković je u dresu Crvene zvezde odigrao 14 utakmica i postigao jedan gol, ali će sada otići sa priznatom pravdom i odštetom koja mu pripada.

51
8

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter