0
Fudbal

FOTO: Starsport

TOMISLAV SIVIĆ JASAN: ‘Mađarska ima pet, šest igrača iz svog šampionata, dok Srbija nema nijednog!’

Objavljeno: 10.10.23 u 19:50

‘U Srbiji nema strpljenja, velike zvezde ne smeju da izostaju.’

Usledila je reprezentativna pauza, a sve oči domaće javnosti uprte su u Budimpeštu gde će nacionalni tim Srbije u subotu gostovati selekcji Mađarske. Orlovima’ je pobeda pod moranjem kako bi se dodatno približili cilju, a to je Evropsko prvenstvo, na koje naš nacionalni tim čeka čak 24 godine.

O ovoj utakmici koja je biti ili ne biti svoj sud je dao iskusni srpski stručnjak, Tomislav Sivić.

-Utakmica koja sledi će imati veliki uticaj na rasplet u grupil, ali i posle nje ima još sijaset duela. Ako pobedi, Mađarska ima 99 posto šansi da se nađe na Evropskom prvenstvu, dok bi za Srbiju poraz predstavljao veliki problem. Uveren sam da su Orlovi naučili lekciju iz prethodne utakmice, mada nisam iznenađen pobedom Mađarske u Beogradu – započeo je.

Dodao je da Srbija nema pravo na grešku.

-Rekao sam i pre te utakmice da Mađari imaju bolji tim, iako Srbija poseduje više individualnog kvaliteta. Rosi je napravio čudo kao selektor. Srbija nema šta da čeka, nema pravo da napravi još jednu grešku. Očekujem da zato Orlovi pokušaju da brzo postignu gol, ali Rosi će dobro spremiti taktiku, baš kao i u Beogradu – istakao je bivši strateg Radničkog iz Niša.

Smatra da je potrebno podmlađivanje ekipe.

-U Srbiji nema strpljenja, velike zvezde ne smeju da izostaju. Svi kapiteni reprezentacije dobro su počinjali, ali su se posle nekog vremena vraćali na staro. Smatram da je potrebno podmlađivanje. Pored toga, važno je i to što Mađarska ima pet, šest igrača iz svog šampionata, dok Srbija nema nijednog. Igrači iz domaćeg prvenstva su neophodni za hemiju – poručio je.

Rekao je da publika mora da oseti energiju igrača.

-Srpski reprezentativci igraju ili u velikim klubovima ili za veliki novac, ali je potrebno da se pronađe sklad da bi se raspirila vatra. Publika mora da oseti da reprezentativci izlaze na teren i jedu protivnika – zaključio je Sivić.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter