0
Fudbal

FOTO: FSS

RATKOV ODUŠEVLJEN PISKIJEVIM POZIVOM: ‘Osećaj je neverovatan, želeo sam isključivo dres Srbije!’ (VIDEO)

Objavljeno: 10.10.23 u 13:40

‘Našao sam se u društvu momaka, koje sam do skoro pratio na televiziji.’

Četa Dragana Stojkovića Piksija nastavlja svoj pohod na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj, a u oktobarskom ciklusu ih očekuju dueli sa Mađarskom (14.10) i Crno Gorom (17.10). Na spisku selektora se sada prvi put našao i fudbaler  Salzburga, Petar Ratkov koji je za sajt FSS istakao da mu se želja ispunila da nosi dres Srbije.

-Osećaj je neverovatan. Našao sam se u društvu momaka, koje sam do skoro pratio na televiziji. Kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme, želeo sam isključivo dres Srbije i želja mi se ostvarila. Imao sam veliku podršku porodice, čekao bih i duže da je trebalo. Sada sam tu i daću sve od sebe da doprinesem dobrim igrama i pobedama svoje reprezentacije – poručio je.

Dodao je da je obavio razgovor sa Piksijem.

-Sada sam obavio razgovor sa selektorom Draganom Stojkovićem, rekao mi je da sam doneo pravu odluku i da je srećan zbog toga. Ispratio sam obe utakmice u septembru, Mađari su nam u Beogradu naneli neprijatan poraz i dali nam dodatni motiv da im se revanširamo u Budimpešti. Raduje me najava da će tribine stadiona u Budimpešti biti ispunjene do poslednjeg mesta – rekao je on.

Naveo da ga očekuje paklena konkurencija u napadu.

-Mitrović, Vlahović, Jović, Joveljić sve su to sjajni napadači od kojih može dosta da se nauči. Mitroviću sam se divio kao klinac, smatram ga za svog fudbalskog idola, a sada sam doživeo da delimo svlačionicu i da budemo u istom timu. Upijam svaki njegov potez i trudiću se da svaku šansu koju dobijem iskoristim na pravi način – jasan je Petar.

Govorio je i o novom klubu i da mu je Strahinja Pavlović od velike pomoći.

-Sve je lakše uz Strahinju Pavlovića, koji je starosedelac u klubu i mnogo mi je pomogao na planu adaptacije na novu sredinu. Živimo stan do stana, skoro da delimo istu terasu i ne razdvajamo se po ceo dan. Reč je o sjajnom momku, koji na terenu pleni karakterom i temperamentom. U svakom trenutku zna šta hoće, gine za ekipu i daje poslednje atome snage – kazao je.

Otkrio je kakva je savete dobio kada je stigao poziv Dragana Stojkovića.

-Teško mu je pao crveni karton na poslednjoj utakmici protiv Klagenfurta, ali ne sumnjam da će se brzo podići i ponovo biti stub odbrane Salcburga. Bilo je zanimljivo kada sam dobio prvi poziv od Dragana Stojkovića, Strahinja i Aleksa su mi rekli ‘ovo ti je životna šansa, daj sve od sebe da je iskoristiš’. Na meni je da ih poslušam i da opravdam očekivanja – zaključio je Ratkov.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter