0
Fudbal
Mijat Gaćinović

FOTO: Starsport

GAĆINOVIĆ PRED SUSRET SA MAĐARIMA: ‘Svi smo kao klinci sanjali da pobedjujemo u dresu svoje zemlje!’

Objavljeno: 10.10.23 u 12:25

‘U Budimpešti nas očekuje pun stadion, vatrena atmosfera.’

Nacionalni tim Srbije u oktobarskim kvalifikacijama očekuju možda ključne utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkog na koji čekamo već 24 godine. Reprezentativac naše zemlje, Mijat Gaćinović se našao na spisku selektora  Stojkovića još od 2020. godine i pobede nad Rusijom 5:0.

As AEK-a je za sajt FSS-a istakao da mu je drago i da je srećan što je deo nacionalnog tima.

-Mnogo mi je drago što sam opet sa reprezentacijom, konferenciju nisam pratio, ali mi svakako prijaju reči selektora Stojkovića. Sada je na meni da opravdam njegovo poverenje i da dobre igre sa kupske scene prensem i na reprezentativni nivo – naveo je.

Dodao je da su pratili pehovi u prethodne tri godine, ali da je sada sve u najboljem redu.

-Pratili su me pehovi u poslednje tri godine. Prvo okupljanje kod selektora Stojkovića propustio sam zbog povrede, posle toga nisam imao adekvatnu minutažu u Hofenhajmu i bilo je razumljivo što me nema na spisku. Sada je srećom sve u najboljem redu, igram konstantno u AEK-u, pružam dobre partije i spreman sam da doprinesem igri nacionalnog tima u dva najvažnija meča na putu ka Evropskom prvenstvu – rekao je Mijat.

Govorio je da ih očekuje vatrena atmosfera u Budimpešti.

-U Budimpešti nas očekuje pun stadion, vatrena atmosfera, nešto slično kao u Lisabonu protiv Portugala. Ali, zar nismo svi kao klinci sanjali da u takvom ambijentu igramo i pobedjujemo u dresu svoje zemlje? – poručio je.

Potom se osvrnuo na svoj debi za reprezentaciju protiv Gruzije marta 2017. godine.

-U Tbilisiju sam debitovao i postigao prvenac u dresu A tima Srbije. To se ne zaboravlja. Ušao sam u finišu meča umesto Filipa Kostića i samo par minuta kasnije zatresao mrežu i rešio pitanje pobednika. Sećam se da mi je Tadić gurnuo pas, onako u njegovom stilu. Duća je fudbaler vrhunske klase, sa njim je sve lakše. Kada je lopta u njegovom posedu, bitno je samo da se dobro krećete i da na vreme utrčite u prazan prostor. Sve ostalo je stvar rutine. Kada imate takvog igrača u timu, gledate na sve načine da njegov kvalitet iskoristite na pravi način – zaključio je Gaćinović.

Podsetimo, Srbija u subotu 14.10. od 20:45 igra protiv Mađarske Budimpešti, dok će tri dana kasnije u Beogradu dočekati selekciju Crne Gore.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter