0
Košarka

FOTO: FIBA

DONČIĆ PONOVO U EVROPI?: ‘Čekao sam na ovaj dan mesecima!’

Objavljeno: 10.10.23 u 14:10

‘Bez Madrida ne bih bio gde sam sada.’

NBA liga samo što nije počelo, a tamošnji klubovi uveliko su počeli sa pripremama za dugu i napornu sezonu. Košarkaši Dalasa  Real Madrida će večeras od 20:45 u Vizinik Centru prirediti pravi spektakl navijačima i odmeriti snage u prijateljskoj utakmici. Ovo će biti posebno slovenačkog reprezentativca, Luku Dončića koji je seniorsku karijeru započeo upravo u ‘kraljevskom klubu’.

Dončić je u Realu proveo u periodu između 2015. i 2018. godine, kada se uputio u najjaču ligu na svetu. On je rekao da je uzbuđen kakav će doček imati i da je na ovo čekao mesecima.

-Bez Madrida ne bih bio gde sam sada. Tu sam sve naučio, tu sam trenirao. Svi smo srećni što smo ovde. Još smo u predsezoni, ovo je dobar izazov, igrati protiv Reala neće biti lako. Znam da ću biti uzbuđen zbog dočeka, čekao sam na ovaj dan mesecima – istakao je Slovenac.

Na pitanje da li bi nekog iz madirskog giganta poveo sa sobom u Ameriku, on je dao urnebesan odgovori.

-Poveo bih nekog od bivših kolega. Rudija, Ljulja, nekog trenera i fizija. Ono što je sigurno je da ću sa sobom poneti šunku – govorio je uz osmeh.

Menatlna snaga je jako bitna za uspeh u NBA ligi.

-Mentalni aspekt je veoma bitan. Posebno kad imate lošu utakmicu i treba da znate kako da izađete iz toga. Znam da mogu da igram i da nastavim da radim iste stvari svakog dana – jasan je Luka.

Otkrio je svoja očekivanja za narednu sezonu.

-I dalje imamo sjajan tim, uz nove igrače. Dobri smo. I dalje se upoznajemo. Tim je bolji, nadam se da ćemo imati posebnu sezonu. Kada smo van SAD provodimo dosta vremena zajedno. Nadam se da ćemo sezonu početi na dobar način – poručio je nekadašnji igrač Reala.

Na kraju je pričao da bi se rado vratio u Madrid.

-Ako se jednog dana vratim u Evropu, siguran sam da ću se vratiti u Madrid. Ne znam kakva će biti budućnost, ali ako se budem vraćato, to će biti Madrid, sto posto – zaključio je Dončić.

 

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter