0
Košarka

Nikola Jokic Hipodrom Sombor on June 18, 2023 in Sombor Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

BOMBA U SOMBORU: Nikola Jokić doveo čuvenog stručnjaka na klupu KK Džoker!

Objavljeno: 10.10.23 u 22:55

Veliki posao za KK Džoker

Početak nove sezone donosi svež vetar u somborsku košarkašku scenu jer je proslavljeni stručnjak, Željko Lukajić, preuzeo ulogu šefa struke u lokalnom košarkaškom timu, KK Džoker, čiji je osnivač poznati NBA zvezda Nikola Jokić.

Lukajić, čiji trenerski pedigre uključuje uspešne angažmane širom Evrope, vraća se u Košarkašku ligu Srbije sa ambicijom da podigne standard i kvalitet igre svog tima. Nakon uspešne sezone u prethodnom takmičenju, gde je Džoker uspeo da se kvalifikuje za Košarkašku ligu Srbije, Lukajićeva misija je jasna – nastaviti taj trend uspona i razviti mlade talente u klubu.

Trudiću se da se i svojim radom zahvalim na dobrodošlici, jer je to prevashodno želja i cilj svih, a i moja obaveza da probam da pomognem svojim iskustvom i znanjem jednoj lepoj priči, koju su započeli ljudi iz košarke i koji hoće da naprave nešto i prezentuju ovaj divan grad, da ide pravim putem i uzlaznom putanjom. Prvi utisci su grad pun zelenila, lepote i da postoje jako dobri uslovi za rad. Na nama je da u hodu radimo, gledamo šta je to dobro i da ga usavršavamo, šta je loše da ispravimo, da dodajemo još veći kvalitet. Ono što me raduje je i što me je opredelilo da lagano donesem ovakvu odluku je način na koji je klub organizovan i kompletni uslovi. Uslovi koje ja posebno volim su deca, selekcija, dovođenje i pravljenje igrača. Nadamo se da će biti još velikih asova, poput čoveka koji je ovde rođen – Nikole Jokića. A drugi je veliki koji je ovde rođen – tu je i Žućko, da ga ne zaboravimo. Prema tome, geni i koreni postoje – rekao je Željko Lukajić, po dolasku u somborski Džoker.

Lukajić nije stranac na domaćoj sceni košarke, imajući za sobom uspešne trenerske epohe u klubovima kao što su Partizan i Hemofarm iz Vršca. Njegov povratak u Srbiju obećava nove perspektive i sveže ideje za razvoj košarkaškog sporta u Somboru.

Nikola Jokić, osnivač KK Džoker, uložio je ne samo svoje ime već i svoju strast prema košarci u ovaj klub. Sa Lukajićem na kormilu, očekuje se da će Džokeri nastaviti da sjaje na terenu, predstavljajući svoj grad sa ponosom i strašću za košarkom.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter