0
Ostali sportovi

FOTO: JSD Partizan

78 GODINA JSD PARTIZAN: Ostoja Mijailović najavio veliku proslavu za 80. rođendan „crno-belih“!

Objavljeno: 10.10.23 u 09:46

Klub iz Humske prolavio je 78. rođendan

JSD Partizan prolavilo je 78. rođendan u klubu sportista u Humskoj. Na ceremoniji su se pojavili mnogi sportisti i treneri, koji su bili zaslužni za mnoštvo nagrada u 2023. godini.

Prisutnima se obratio i predsednik sportskog društva Partizan, Ostoja Mijailović. On se zahvalio svima koji su došli i najavio veliku proslavu 80. rođendana na Kalemegdanu.

Da se zahvalim, pre svega, što ste došli u ovolikom broju, jer je ovde prisutna samo porodica. Prošle godine smo imali u Hajatu zajedničku proslavu sa gostima i pre dve nedelje smo odlučili da okupimo samo naše ljude, odnosno, našu porodicu, a zašto? Zato što mi treba da se pripremimo, jer za dve godine nam dolazi 80 godina Sportskog društva ,,Partizan”. Jubilarnih 80 godina ćemo proslaviti na Kalemegdanu i svi zajedno sa klubovima ćemo učestvovati. Nosilac ovog projekta će biti Sportsko društvo Partizan. Mi smo, već, našli sponzore i idemo ka tome da naredne dve godine pravimo monografiju koja će biti izdata od strane Sportskog društva, za osamdeseti rođendan. Tako da ćemo, i sledeće godine, slaviti u krugu porodice, a one tamo godine ćemo napraviti veliku proslavu.

Potom je govorio o trofejima i finansijama klubova.

Kad su u pitanju trofeji, rad Sportskog društva i klubova protekle takmičarske sezone, tokom dodele trofeja, imali smo samo dva ili tri trofeja, nekoliko kupova i ni jedno državno prvenstvo, ukoliko se dobro sećam. Sada mogu da kažem da je osam klubova osvojilo devet trofeja, šest državnih i regionalnih prvenstava i tri kupa. Dakle dosta bolji rezultat od prethodne sezone i čestitam svim klubovima koji su se izborili, da kažem, za vrednih devet trofeja našem sportskom društvu i našim vitrinama. Ja sad ne bih izdvajao pojedince, ali bih rekao, pošto sam i sam predsednik košarkaškog kluba ,Partizan, kao i, kolege koji su predsednici njihovih klubova, da je situacija u sportu takva da novca nikad dovoljno. Rastu troškovi organizacija, troškovi putovanja i da je teško obezbediti budžete, ali moramo da nastavimo da se borimo. Ovom prilikom bih se zahvalio svim predsednicima klubova, koji su obezbedili budžete i zahvalio bih se svim sponzorima koji su pomogli našim klubovima u krugu naše porodice da osvojimo ovih devet trofeja. Ono što je moja želja sledeće godine, je da ne bude devet trofeja nego da ih bude najmanje 15, a kad dođe 80 godina, da možemo da proslavimo i više od toga i da imamo čemu da se radujemo. Ono što je jako važno napomenuti, je da se ovde nalazi većina klubova iz crno-bele porodice. Ono što mi je jako krivo i mislim da će se uskoro rešiti ta kriza u fudbalskom klubu Partizan, po informacijama koje imam. Nedostaje nam najveći klub od svih klubova ovde, koji bi trebalo da bude nosilac svih ovih projekata i da pomaže svim ostalim klubovima, ali se nadam da će se do Nove godine rešiti i taj problem, i kriza u fudbalskom klubu prestati više da postoji. Mi moramo da sačuvamo taj klub, zato što je taj klub, ponavljam, najmasovniji i bavi se najmasovnijim i najprofitabilnijim sportom na svetu. Moramo svi da nastavimo da radimo na tome da fudbalski klub izvučemo svi zajedno, svom snagom i mogućnostima. Ja vam želim dobro zdravlje, dobitnicima današnjih nagrada želim u napred da čestitam, sa željom da sledeće godine budemo još bolji. Živi bili – zaključio je Mijailović.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter