1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDINA GREŠKA JE BILA MNOGO VEĆA: Nakon skandala u Kragujevcu sećamo se identičnog propusta crveno-belih od pre 23 godine! (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.23 u 10:33

Posledice su bile pogubnije

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su pobedu nad Radničkim sa 4:3 u uzbudljivoj utakmici 11. kola Superlige, ali jedan detalj sa početka drugog poluvremena privukao je pažnju javnosti. Na teren je ušao Miloš Vidović, koji nije bio deo zvaničnog protokola za utakmicu, i nosio je kapitensku traku.

Dan nakon ove odluke sekretar Kragujevčana, Marko Dimitrijević, je podneo neopozivu ostavku na tu funkciju.

Crvena zvezda odmah je podnela žalbu, a domaćini su povukli Vidovića sa terena. Međutim, ovaj propust mogao bi skupo koštati Radnički, budući da Zajednica Superlige prema pravilima mora da registruje utakmicu službenim rezultatom 3:0 u korist Crvene zvezde.

Ova situacija podseća na sličan propust koji se desio pre više od dve decenije, kada je Crvena zvezda imala sličnu grešku u evropskoj utakmici. Tada su igrači sa parnim kartonima koji nisu smeli da igraju, ipak izašli na teren protiv ekipe Selta Vigo. Utakmica je završena porazom Crvene zvezde rezultatom 5:3, a taj hendikep nije mogao biti nadoknađen.

Iako su propusti poput ovih retki, oni podsećaju klubove na važnost preciznosti i poštovanja pravila u profesionalnom sportu. Ovaj slučaj sa Radničkim iz Kragujevca podseća sve klubove na važnost tačnosti i savesnosti prilikom vođenja utakmica.

6
3

1 Komentara

  1. Vojvodina je igrala čini mi se sa fudbalerom sa parnim žutim kartonima protiv Borca u Čačku.Utakmica je registrovana postignutim rezultatom.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter