0
Ostali sportovi

FOTO: ISF

SPEKTAKL U NAJAVI: Maljković i Penić najavili SP u futsalu – Beograd centar školskog sporta! (FOTO)

Objavljeno: 09.10.23 u 20:06

Svetsko prvenstvo u futsalu za uzrast srednjoškolaca i zvanično može da počne. Strane delegacije su stigle u glavni grad, koji će od danas pa do 17. oktobra biti domaćin velikog takmičenja.

U hotelu Metropol održana je konferencija za medije, povodom održavanja Svetskog prvenstva i Izvršnog odbora Svetske školske sportske organizacije (ISF). Prisutnima su se obratili predsednik ISF Loren Petrinka (Francuska), gradski sekretar Nikola Penić, predsednik OKS Božidar Maljković i predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković. Domaćin konferencije bio je menadžer ISF Uroš Savić.

  • Beograd je narednih dana centar svetskog i evropskog školskog sporta. Predstoje nam sjajni mečevi u ženskoj i muškoj konkurenciji, na Svetskom prvenstvu u futsalu. Srednjoškolci iz 12 država imaće priliku da pokažu svoju veštinu, steknu nove prijatelje i upoznaju druge kulture. Takođe danas i naredna dva dana će se održati Izvršni odbor Svetske školske federacije i celokupna elita predstavnika školskog sporta stigla je u naš glavni grad. Razmatraćemo dosta pitanja i dogovarati dalje aktivnosti. A onda od 11. do 14. oktobra imaćemo Skupštinu i Izvršni odbor Evropske federacije školskog sporta – istakao je Željko Tanasković.
FOTO: ISF

Predsednik OKS, legendarni trener Boža Maljković pozdravio je veliki broj prisutnih i nastavio:

  • Svakog od nas kada ga pitate koji mu je deo školovanja ostao u najboljem sećanju, mislim da 80 posto ljudi će da kaže da je to srednja škola. Bar meni jeste. Zašto. Zato što se sport pre svega najviše razvija kod srednjoškolaca. I tu se vidi ko je talenat, ko je mega talenat ali i ko nema pojma sa sportom. I vrlo je bitno ovo što radi Željko sa svojim savezom. Mi kao Olimpijski komitet Srbije smo zajedno sa Ministarstvom sporta i partnerima izveli preko 150.000 dece na trgove širom Srbije, gde su prezentovali sportske aktivnosti. Napravili smo i sjajnu aplikaciju Treningo. Takođe moram da kažem da je futsal moj drugi sport, odmah posle košarke. Kad sam bio mlađi koristio sam slobodno vreme da dođem u Halu sportova i tada su čuvali jedno mesto za mene u ekipi. Pred nama je jako velika manifestacija i siguran sam da će Svetsko prvenstvo deci ostati u sjajnom sećanju – poručio je Maljković.

Sekretar za sport i omladinu grada Beograda istakao je da je glavni grad Srbije poznat kao grad sporta, da je i sam gradonačelnik Šapić jedan od najboljih sportista svih vremena na svetu u vaterpolu i da grad itekako finansijski pomaže sport i ustanove sporta.

FOTO: ISF
  • Svim strancima želim da uživaju u našem lepom gradu. Ovaj grad je prethodnih 100 godina domaćin velikih takmičenja, pre svega u olimpijskim sportovima. Skupština grada Beograda i sekretarijat za sport i omladinu su čvrsto opredeljeni u nameri da razvijaju i školski sport i rekreativni sport, što i činimo kada se vidi preraspodela sredstava grada. Onda se tačno vidi i namera. Sa nama je danas i Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport. Razvoj školskog sporta je za nas mnogo bitan. Predstoji nam Svetsko prvenstvo u futsalu i nadam se da će i naše reprezentacije imati uspešne nastupe – poručio je Penić.

Predsednik ISF Loren Petrinka pozdravio je goste. Istakao je da je oduševljen što danas sa njim sedi i Boža Maljković, legendarni košarkaški trener, o kome itekako znaju i u Francuskoj, zemlji iz koje on dolazi. Pozdravio je i sekretara Penića, kazavši da mu je drago što bivši sportista a tako mlad predvodi resore sporta i omladine u glavnom gradu. Poručio je da Beograd sjajno organizuje takmičenja školskog sporta, prethodnih godina i da jedva čeka da počne i ova manifestacija.

Inače, delegaciju ISF primili su i ministar sporta Zoran Gajić, kao i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović. Mečevi po grupama počinju od utorka ujutru a finala su planirana za 16. oktobar.

Dan pre, delegaciju ISF primili su ministar sporta Zoran Gajić I ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

 

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter