0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@Arsenal

NIKO NIKAD NIJE HALANDA OVAKO ZAKLJUČAO: Saliba i Magaljaeš zaboravili ključ i pustili Norvežanina da luta između linija!

Objavljeno: 09.10.23 u 19:08

Neverovatan podatak u vezi štoperskog tandema.

Fudbaleri Arsenala dočekali su Mančester siti u nedelju, okviru osmog kola engleske Premijer lige i ostvarili trijumf minimalnim rezultatom 1:0. Ovo je bila jedna jako tvrda utakmica, sa dosta taktičkih nadmudrivanja dvojice fudbalskih virtouza Pepa Gvardiola  i Mikela Artete.

I pored pobede, jedan podatak je ostao vredan pažnje, a to je da je nestvarni Erling Haland naišao na apsolutni „lok-daun“ štoperskog tandema Arsenala, Vilija Salibe i Gabrija Magaljaeša, jer je xG učinak Norvežanina na tom meču bio 0.00.

Ovo je prvi put od kako se meri ova statistika, da je Erling počeo meč, a da nije ni u jednom momentu bio ikakva pretnja golu rivala, što samo akcentuje odličan posao nekadašnjeg fudbalera Evertona kada je u pitanju spremanje utakmica.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Muhsin || AllroundArsenal™ (@allroundarsenal)

Deluje kao da je fudbal dobio novog genijalnog stratega, sada samo Mikel to mora da potvrdi i trofejima, koji su u dosadašnjem radu izostali.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter