0
Domaći fudbal
Omri Glazer

FOTO: Starsport

GLAZER POGOĐEN DEŠAVANJIMA U IZRAELU: Golman Crvene zvezde se oglasio nakon eskalacije sukoba sa Palestinom!

Objavljeno: 09.10.23 u 08:33

Sukob koji traje više od pola veka

Nakon gotovo 20 meseci sukoba u Ukrajini, svet je sada svedok eskalacije konflikta između Izraela i Palestine. Hamas je izvršio bombardovanje izraelskih gradova, što je dovelo do gubitka života nekoliko stotina tamošnjih građana. Ova situacija uticala je ne samo na svakodnevni život već i na sportska dešavanja u Izraelu, sa potencijalno ozbiljnim posledicama po izraelske klubove koji učestvuju u različitim takmičenjima.

Posledice sukoba odražavaju se i na sportska takmičenja izvan granica Izraela. Utakmica između Makabija i Milana, koja je trebala da se odigra u četvrtak u Italiji, otkazana je. Takođe, duel Hapoela i Vulvsa u Evrokupu takođe nije održan. Osim toga, izraelski sportisti koji nastupaju u inostranstvu takođe su pogođeni događajima u njihovoj domovini.

Omri Glazer, čuvar mreže Crvene zvezde, izrazio je svoju zabrinutost putem potresnog videa koji je podelio na svom Instagram storiju. Video prikazuje izraelsko dete koje je kidnapovano, odvedeno u Gazu i mučeno od strane palestinske dece, što je Glazer želeo da podeli s javnošću kako bi istakao težinu situacije.

U srpskom fudbalu takođe postoje Izraelci koji su izrazili svoju emotivnu reakciju na trenutnu situaciju. Trener Crvene zvezde, Barak Bahar, pre meča sa Radničkim iz Kragujevca, nije želeo da daje izjave, izražavajući saučešće porodicama žrtava i nadajući se oporavku povređenih u Izraelu.

Ova situacija je jasno stavila sport u drugi plan, dok svi sada nadamo se da će ovaj sukob brzo biti rešen, u nadi da će mir prevladati nad nasiljem, za razliku od dugotrajnih sukoba, kao što je onaj u Ukrajini.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter