1
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

SPEKTAKL NA ČIKA DAČI: Sjajna predstava fudbalera Radničkog i Crvene zvezde! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.23 u 15:51

Odličan fudbal.

Fudbaleri Radničkog 1923 iz Kragujevca dočekali su ekipu Crvenu zvezde u okviru 11. kola MozzartBet Superlige Srbije od 15 časova. Nakon prvih 45 minuta gledali smo fanstatičan susret i rezultat je 2:3, a stelci za domaću ekipu bili su Čolović Sakli, a za ‘crveno-bele’ Olajinka Mirko Ivanić.

Prvo poluvreme:

Prvu priliku na susretu imali domaći fudbaleri u 2. minutu kada je Čolović iskoristio svoju hitrinu i probio po levoj strani, šutirao u bliži ugao  Glazera koji je sprečio rano vođstvo Kragujevčana. Sakli je oprobao svoj šut u 6. minutu kada je iz slobodnog udarca iz velike daljnije šutirao, ali je za čuvara mreže Zvezde to bio lak zadatak.

FOTO: Starsport

Fanstatičnu priliku Zvezda je imala u 16. minutu kada je Ivanić probio po desnoj strani i u srcu kaznenog prostora pronašao  Ednijaea koji je šutirao u padu, ali je golman domaće ekipe spasao svoj gol i ostavio svoj tim u životu. Fudbaleri Radničkog iskoristili su rupu u odbrani gostiju i došli do vođstva od 1:0. Lopta je stigla do Gluščevića na levoj strani koji se odlično snašao i šutirao u suprotan ugao golmana Glazera i bio precizan.


Izabranici Baraka Bahara su pokušavali svim silama da pronađu put do gola domaćina, ali su defanzivci Radničkog bili na visini zadatka. Mogli su da povedu Kragujevčani u 27. minutu kada je Čolović na desnom boku uputio pas ka Činedi koji je probio i ušao u šesnaesterac zalomio i hteo da bude nesebičan i uposli Gluščevića, ali on nije stigao do lopte

Odmah u sledećem napadu stiže kazna i dolaze gosti do rezultatskog egala u 29. minutu preko Olajinke nakon lepe akcije. Lopta je stigla do Bukarija na ivici kaznenog prostora koji je glavom prebacio do Endijaea a on je dobacio do Olajinke i smestio loptu u mrežu.

Brzo su se konsolidovali gosti, pa su i eskpesno stigli do preokretav u 34. minutu. Vladimir Lučić je pokazao kakav je majstor, probio po levom boku, ušao u kazneni prostor, fenomenalnim potezom zalomio protivničkog fudbalera i proigrao Olajinku na jedanajest metara koji je drugim golom doveo svoj tim u vođstvo.

Ali, domaćin se nije predavao i Radnički dolazi do izjednačenja u 37. minutu. Činedu je pokušao sa distance, ali je nije uspeo pa je lopta došla Saklija na pet metara koji se oslobio čuvara i iz okreta savladao Glazera. U Finišu prvog dela remek delo Mirka Ivanića,  koji je primio loptu u kaznenom prostoru i sjajnim potezom prešao čuvara i smestio loptu u mrežu.

Na kraju spektakularnog prvog dela Crvena zvezda odlazi sa rezultatom 3:2 na odmor.

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter