0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

(POLUVREME): ZVEZDA RAZBIJA CEDEVITU: Nedović i Nejpir vidno raspoloženi! (FOTO)

Objavljeno: 08.10.23 u 20:30

Fenomenalno izdanje Zvezde.

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su ekipu Cedevite Olimpije u okviru drugog kola AdmiralBet ABA lige u ‘Štark areni’ od 19:45. Nakon prvog poluvremena tim sa Malog Kalemegdana je pokazao izuzetan kvalitet i na odmor su izabranici Duška Ivanovića otišli rezultatom 50:25.

Prva četvrtina:

Prvi napad je imala Crvena zvezda i imala odličan napad preko Nejpira koji je ispod koša hteo da pronađe Mitrovića, ali odbrana gostiju na visini zadatka. Nakon neuspešnog napada slovenačkog tima, imali su kontru ‘crveno-beli’ ali se Cedevita ponovo odbranila.

Nakon skoro dva minuta tim sa Malog Kalemegdana dolazi do prvih poena preko Gerdiartisa koji postiže trojku. Ne toliko efikasan početak utakmice, pošto su nakon tri minuta viđena samo ta jedna trojka Zvezde. Dolaze ‘crveno-beli’ do novih poena, nakon sjajne asitencije Nejpira prema Gerdiatrisu i ‘crveno-beli’ prave seriju od 6:0.

FOTO: Starsport

Nakon naleta Zvezde gosti postižu prve poene na susretu preko Ščuka. Bolje otvaranje izabranika ‘crveno-belih’ posebno u odbrani koja je odlično funkcionisala. Gosti su se konsolidovali pa su napravili seriju od 4:0 i došli na -1 (8:7). Domaći košarkaši su bili raspoloženi za šuteve za tri poena u prvoj deonici koja je pripala Crvenoj zvezdi koja je povela rezultatom 19:11.

FOTO: Starsport

Druga četvrtina:

Nastavili su košarkaši Crvene zvezde tamo gde su stali u prvoj deonici, pa je Nedović postigao prve poene u drugoj četvrtini nakon odličnog solo prodora. Isti igrač je u nastakvu postigao poene nakon dobro poznate akcije izabranika Duška Ivanovića i ‘crveno-beli’ odlaze na +11 (23:12).

Nemanja Nedović je pokazao sjajno umeće, kao i ostatak tima, a gosti nisu uspeli da se konsoliduju tokom čitavog susreta. Tempo utakmice nije bio baš kao što je očekivano, ali je Zvezda imala sve u svojim rukama, a Nejpir je stigao do svoje prve trojke. Fenomenalna akcija ‘crveno-belih’ gde se najviše istakao individualni kvalitet Hange Nejpira koji je na njegovu maestralnu asistenciju pogodio za tri.

FOTO: Starsport

Takođe, Nedović je bio nemilosrdan prema Cedeviti koji je očito bio raspoložen za šuteve za tri poena. Fenomenalna igra Crvene zvezde koja je upotpunosti nadigrala protivnika na krilima Nedovića Nejpira i na odmor otišla rezultatom 50:25.

 

 

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter