0
Fudbal

FOTO: Unsplash/ janosch-diggelmann

UEFA PONOVO NEMA NA SKANDALE: Rumunima i Srbima kazne, Grcima odobravanje! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 07.10.23 u 14:25

Dokle više?!

UEFA ne prestaje da pokazuje svoje pravo bestidno lice i pravi sramne poteze. Pre nekoliko dana na utakmici Lige Evrope  između  AEK-a Ajaksa, navijači grčkog tima razvili su transparent na kome je pisalo ‘Kosovo je Albanija’ i na taj sramni potez ostali nemi i nisu se oglašavali. Ruku na srce kazna za počinioce ovog skandaloznog dela reagovao je klub i zabranio im prisustvo na stadionu.

Međutim, evropska kuća fudbala ostala je nema na ovaj događaj, ali zato je imala šta da kaže kada su Rumuni razvili transpernt  ‘Kosovo je Srbija’ na utakmici protiv te nepostojeće države. UEFA je tada navela pet tačaka zbog kojih je otvorena istraga: blokiranje prolaza na stadionu, paljenje bakljI, ubacivanje objekata na teren, provokativne poruke uvredljive prirode i rassitičko ponašanje.

FOTO: Twitter/Screenshot

Takođe, krovna fudbalska organizacija izdala je naredbu da naredni meč reprezentacije Rumunije protiv Andore bude odigran pred praznim tribinama.

Ovo nije prvi put da UEFA pokazuje svoje pravo lice, a da se vratimo na nemio događaj koji je zadesio upravo AEK i kada su navijači  Dinama iz Zagreba ubili njihovog navijača. Kazna za taj stravičan zločin je bila samo opomena i zabrana navijača hrvatskog tima da idu na gostovanja. Pitamo se šta bi bilo sa Srbijom u svim ovim situacijama, ali, znamo već, ne moramo da se pitamo uopšte.

Pre dva meseca Partizan je kažnjen od strane UEFE pražnjenjem 17 hiljada mesta na stadionu i novčano 70 hiljada evra na utakmici portiv Sabaha. Razlozi su bizarni, ali i sami znate kako to ide sa srpskim klubovima.

2
6

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter