0
Fudbal

FOTO: Twitter/@LegiaWarszawa

PA DOĆI ĆE HOLANĐANI U POLJSKU: UEFA se oglasila povodom hapšenja Pankova:“Dokazi su jako slabi, da je suprotno ne bi ih pustili tako lako!“

Objavljeno: 07.10.23 u 11:25

Čekaće pravi pakao AZ u Varšavi.

Potpuni haos obeležio je nedavnu konfrontaciju između srpskog igrača Radovana Pankova i kapitena poljskog tima, Portugalca Žozua Peškeira. Nakon sjajne utakmice između AZ Alkmara i Legije u okviru Lige konferencija, Pankov je proveo neko vreme u pritvoru pre nego što je konačno pušten.

Ovaj incident, koji se dogodio odmah po završetku meča, privukao je veliku pažnju javnosti. Holandska policija tvrdila je da su Pankov i Peškeira navodno napali članove obezbeđenja stadiona, što je dovelo do ozbiljnih posledica. Prema njihovim izveštajima, jedan od redara je zadobio prelom ruke tokom ove situacije.

Sa druge strane, uprava Legije, odlučno je opovrgla ove tvrdnje i istakla da nikada ranije nisu bili suočeni s takvim problemima. Njihova izjava naglašava da su odnosi između kluba i gostujuće policijske i redarske službe uvek bili mirni i da je ovo bio izolovan slučaj.

Nakon svega se oglasila i UEFA, koja je goovrila o ovom slučaju, tačnije nedostatku dokaza protiv Pankova.

„Sama činjenica da Pankov i Žozue nisu zadržani na duži period jasno govori da su dokazi protiv njih tanki. Da je situacija složena, niko ih ne bi pustio iz pritvora, pa još i dozvolio da napuste zemlju“, rekao je za poljske medije neimenovani izvor iz Legije.

U ceo slučaj je naravno uključena i UEFA jer je do incidenta došlo na stadionu, posle utakmice:

„Zvanični izveštaji se trenutno analiziraju. Ako budu donete određene disciplinske mere, biće objavljene na sajtu UEFA. Za sada nemamo daljih komentara“, poručili su iz Niona poljskim medijima.

 

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter