0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@acmilan

LUDILO OD MEČA U ITALIJI: Isključenje oba golmana i pogodak za pobedu odlučili u duelu Milana i Đenove! (VIDEO)

Objavljeno: 07.10.23 u 23:20

Neverovatno šta je publika mogla da gleda na severu Apenina

Fudbaleri Milana su novi lideri Serije A nakon što su u subotu veče pobedili Đenovu rezultatom 1:0 na gostovanju, pretekavši tako gradskog rivala Inter!

Jedini gol na meču postigao je rezervista Kristijan Pulišić u 87. minutu, donoseći veliku radost navijačima Rosonera. Međutim, postojala je i drama kada je VAR proveravao da li je Pulišić igrao rukom prilikom postizanja gola.

Još veća uzbuđenja usledila su u nadoknadi vremena kada su i golman Đenove Martinez i golman Milana Manjan dobili crvene kartone – bez prava zamene. Prvo je Manjon nogom udario jednog igrača domaćeg tima van 16 metara, a zatim je Olivije Žiru stao među stative i uspeo da zaustavi Đenovin udarac koji je pogodio prečku nakon slobodnog udarca.

Minut kasnije, Martinez je dobio drugi žuti karton, a Žiru je nastavio da brani gol odličnim istrčavanjem i odbranom.

Ovom pobedom, Milan je stigao do ukupno 21 boda i zauzeo prvu poziciju na tabeli. Inter je drugi sa 19 bodova, dok je Juventus treći sa 17. Vredno je pomenuti da je srpski reprezentativac Luka Jović odigrao svih 90+ minuta za Rosonere, u prvom poluvremenu nije imao pravu priliku za gol, ali je u nastavku igre bio aktivan i učestvovao u nekoliko napada, imajući čak i dve poluprilike, ali je jednom izblokiran u ključnom trenutku.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter