2
Fudbal

FOTO: Printscreen/YouTube

GNUSNE UVREDE TORCIDE: Navijači Hajduka ponovo pozivali na vešanje Srba!

Objavljeno: 07.10.23 u 20:10

Zgrozili su čitav region još jednom

U subotu veče odigran je žestoki derbi hrvatskog šampionata između fudbalskih timova Hajduka i Rijeke. Međutim, ovaj uzbudljiv meč nije bio samo sportsko nadmetanje, već i mesto uvredljivih skandiranja i pominjanja Srba, što je izazvalo negodovanje i osude širom regiona.

Prema izveštaju portala „24sata.hr“, atmosferu je zagrejala Torcida, najvatrenija grupa navijača domaćeg tima, vređajući Rijeku pre samog početka meča. Sa tribina se čulo pogrdno skandiranje:

– Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobiću pola tvoje Armade. Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba.

Ove uvrede su izazvale ogorčenje kod mnogih, jer su bile usmerene ne samo protiv fudbalskog rivala, već i protiv određene nacionalne zajednice. Grupa navijača Hajduka, je potom nastavila:

– Od Vežice do Lovrana sve je puno muslimana, od Kantride do Turnića sve su deca popa Đujića.

Ovakve uvrede i netolerancija nisu u skladu sa duhom sportskog nadmetanja i međusobnog poštovanja. U fudbalu, kao i u svim drugim sportovima, važno je da se rivalstvo odvija na terenu, uz poštovanje suparnika i navijača. Očekuje se da nadležne sportske i državne institucije preduzmu odgovarajuće mere kako bi se sprečilo ponavljanje ovakvih incidenata i očuvala sportska fer-plej atmosfera u budućim mečevima.

2
7

2 Komentara

  1. I u ovakvim slučajevima UEFA je i gluva i slepa a kada se u Srbiju neko i ,,nakašlje,,to oni svemoćni odmah okarakterišu kao problem svetskog značenja i kažnjavaju,suspenduju,prete izbacivanjem iz takmičenja a ,,ovima,,se sve može i dozvoljava ??!! Pa dokle ??!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter