0
Evroliga

FOTO: Twitter/@PartizanBC

AVRAMOVIĆ SAMOKRITIČAN NAKON PORAZA: „Odbrana i tranzicija – katasrofa“!

Objavljeno: 06.10.23 u 10:45

Plej „crno-belih“ nije bio zadovoljan pristupom svoje ekipe

Košarkaši Partizana poraženi su sinoć na gostovanju od Makabija 81:96 na startu Evrolige. Izabranici Željka Obradovića sporo su ušli u meč i to je iskusna ekipa Makabija surovo kaznila.

Prednost je u nekim navratima išla preko 20 a srpskom timu nije pomogla ni odlična partija Alekse Avramovića, koji je ubacio 24 poena i imao 2 ukradene lopte.

– Nismo bili defanzivno fokusirani, imali smo slabu agresivnost. To je to, ovo je teško gostovanje, iz ovoga možemo samo da izvučemo pouke, idemo na analizu – počeo je Avramović.
On je potom čestitao protivniku na zasluženoj pobedi.

– Zaslužena pobeda. Igrali smo katastrofa u odbrani, to je odlučilo pobednika. Imali smo previše izgubljenih lopti, mnogo lakih poena smo primili. Nismo bili defanzivno fokusirani, imali smo slabu agresivnost.

Još jednom je prokomentarisao slabu odbranu svog tima.

– Generalno već znamo šta smo uradili loše, taj jedan od najvažnijih segmenata igre, odbrana u tranziciji nam je bila katastrofalna. Baš smo… baš smo bili loši. Baza, osnov svake odbrane je primiti što manje poena iz kontranapada, mislim da smo mi primili preko 20 sigurno. Nemam pojma. Ne možeš sa dobrim napadom i lošom odbranom, ne možeš da se nadaš pobedi. Ali glava gore.

Nije ga poremetila buka u Tel Avivu, ipak su košarkaši „crno-belih“ navikli na užarenu atmosferu.

– Njihova hala je uvek puna, Makabi je simbol izraelske košarke, bili su fantastični, prelepa atmosfera, ali nije nas to ništa poremetilo, navikli smo da igramo u bučnoj atmosferi – zaključio je Avramović.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter