2
Domaći fudbal

FOTO: Twitter/@Fenerbahce

TURSKI MILIJARDER KUPUJE KLUB U SRBIJI: Jedna od želja Novi Pazar!?

Objavljeno: 05.10.23 u 10:50

U pitanju je jedan od najbogatijih ljudi u Turskoj

Dugogodišnji predsednik Fenerbahčea i poznati biznismen, Toni Koč, ozbiljno razmatra mogućnost kupovine jednog kluba na Balkanu.

Koč, čije se bogatstvo procenjuje na milijardu evra, želi da proširi svoj fudbalski uticaj na balkanskom poluostrvu a jedan od potencijalnih kandidata dolazi iz Srbije. U pitanju je Novi Pazar.

Poznato je da je biznismen privukao mnoga poznata imena ovog leta poput: Mihe Zajca, Dominika Livakovića, Edina Džeka i Dušana Tadića. Upravo su mu Bosanac i Srbin dali povratne informacije o klubovima iz tih zemalja.

 

Nikola Bogdanovski (C) during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Vozdovac and Novi Pazar at stadium Vozdovac on October 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Iako spisak zvaničnik imena klubova nije video svetslost dana, kao mogući kandidati se navode Novi Pazar i Željezničar. Poznato je da je klub iz Bosne u ozbiljnim finansijskim problemima, dok Pazarci imaju svoje veze i interese sa turskim predstavnikom.

Ostaje nam da vidimo rasplet ove situacije.

21
3

2 Komentara

  1. Teško i malo verovatno, nemamo zakon o privatizaciji sportu iz dobro svima znanih razloga. Možda ako neparave neku transformaciju u privredno društvo ili tako nešto. Tako da, verovatno će kupiti Železničar iz Sarajeva.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter