0
Evropske lige

FOTO: Screenshot

O RAZLOGU SE MOŽE POLEMISATI, O LICEMERJU NE: Klub iz Španije menja ime čuvenog stadiona!

Objavljeno: 05.10.23 u 15:16

Zanimljivo je u predgrađu Madrida.

Hetafe ove sezone igra promenjivo, ali je iz nekih nepopularnih razloga u centru pažnje svih „mejnstrim“ medija, a poslednji u nizu potresa u predgrađu Madrida, jeste promena imena stadiona iz Koloseum Alfonso Perez u samo Koloseum.

Naime, sporna je izjava pomenutog Pereza u vezi sa ženskim fudbalom.

„Ženski fudbal i muški fudbal se ne mogu porediti nikako jer sve se vrti oko toga koliki novac akumulirate i kakav medijski uticaj imate. Ja bih voleo da zarađujem kao Kristijano Ronaldo, ali nisam toliko dobar. To je prosto tako. Ženski fudbal je evoluirao, ali bi trebalo da ostane „na zemlji“ i žene bi trebalo da znaju da nikada ne mogu da se porede sa muškarcima u bilo kom smislu kada je fudbal u pitanju“, glasi „sporna“ izjava Alfonsa zbog koje je na kraju njegovo ime uklonjeno sa imena stadiona, a razlog promene imena je obrazložen.

„Bivši fudbaler (Perez) je ukazao na nemogućnost da igračica zarađuje isto kao i njene muške kolege, prenoseći ideju fudbala kao pukog ekonomskog posla, umesto da veliča tako važne aspekte sporta kao samousavršavanja, napora ili jednakosti“, kaže se između ostalog u zajedničkom saopštenju grada i kluba posle odluke o preimenovanju stadiona.

Sve bi ovo bilo sjajno na papiru, da se malo nisu zaigrali sa licemerjem, jer su minulog leta svoj roster čelnici kluba pojačali Mejsonom Grinvudom, protiv koga su podnete nepobitne optužbe za nasilje nad parnerkom, ali je tužba povuče,a pa samo usled toga nije došlo do sankcionisanja engleskog fudbalera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter