0
Fudbal

FOTO: Starsport

KASNO BUĐENJE DIVA: ‘Brđani dominirali u drugom delu, ali ipak presudio kvalitet Genka! (FOTO)

Objavljeno: 05.10.23 u 22:56

Dva različita poluvremena.

U okviru drugog kola Lige konferencija na gradskon stadionu ‘Dubočica’ Leskovcu od 21 čas tim sa Banovog brda izašao je na megdan ekipi Genka. Belgijski gigant je odneo pobedu rezultatom 2:0, bez obzira na dominaciju ‘brđana’ u drugom delu, ipak je presudio kvalitet gostiju,

Prvo poluvreme:

Prvu ozbiljnu priliku na meču imali su gosti u 7. minutu  kada je lopta na levoj strani došla do Baae koji je imao odličan solo prodor po levoj strani, ušao u kazneni prostor, oprobao svoj šut, ali je on završio pored gola. Fudbaleri Genka su vršili konstanstan pritisak i to im se isplatilo u 9. minutu kada je Kanus iskorisito rupu u odbrani Čukaričkog i pustio pas do Pejnstila koji je uputio pas do Hejnena u peterac, a on uradio lakši deo posla.

FOTO: Starsport

Nakon nesmotrene reakcije defanzivaca domaćeg tima, glavni arbitar je pokazao na belu tačku, a Pejnstil u 20. minutu dovodi svoj tim do prednosti od 2:0. Ekipa Čukaričkog se probudila nakon primljenog pogotka i u 23. minutu imali prvu priliku na susretu kada je Stanković šutirao sa distance, ali je čuvar mreže gostiju bio na visini zadatka.

FOTO: Starsport

Nastavili su Belgijanci sa konstantnim prilikama i napadima, ali ‘brđani’ su uspevali da se odbrane. Do kraja prvog dela fudbaleri  Genka su držali posed u svojim nogama i držali sve pod kontrolom i otišli na odmor sa dva gola prednosti (2:0).

Drugo poluvreme:

Nakon odmora, fudbaleri Čukaričkog su ušli sa više samopuzdanja i borbenosti, a u 54. minutu su imali sjajnu priliku kada je  Adžić šutirao, međutim, golman gostiju je bio na svom mestu i zaustavio udarac. Konsolidovao se tim sa Banovog brda u drugom delu, gde je uspeo da parira protivnika, pa čak i da ima kontrolu igre.

FOTO: Starsport

U nastavku vodila se žestoka borba na sredini terena, gde su oba tima pokazala izueztnu požrtvovanost za svaku loptu. Izabranici  Igora Matića uspeli su da tokom većeg dela drugog poluvremena pariraju protivniku i da suzbiju redove belgijskog giganta. U 72. minutu nova sjajna prilika za ‘brđane’, kada je nakon centaršuta Stankovića šutirao Nikčević, ali je čuvar mreže Genka ponovo bio na visini zadatka i loptu poslao u korner.

Fudbaleri Čukaričkog su u drugom delu pokazali karakter i pribranost i da mogu da pariraju iskusnijim timovima. Tokom čitavog drugog poluvremena su dominirali, pokušavali da dođu pogotka, ali je defanziva Genka bila na visini zadatka i sjajno odrađivala svoj posao. Na kraju je ipak i pored odlične igre tima sa Banovog brda u drugom delu, gostujući tim slavio rezultatom 2:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter