0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ DOŠAO DO 393: Sinerov plasman karijere, Međedović nadomak 100!

Objavljeno: 05.10.23 u 09:20

Sjajan rezultat za Hamada

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, započeo je 393. nedelju na najnovijoj ATP listi. Iako se lista ažurira svakog ponedeljka, ovog puta je napravljen izuzetak, s obzirom da se čekao završetak turnira u Pekingu.

Titulu je odneo Italijan, Janik Siner, koji je izborio najbolji plasman karijere i sada je 4. teniser sveta. Drugi je i dalje Španac, Karlos Alkaras, koji zaostaje 2830 poena za Srbinom. Treći je Danil Medvedev, koji je u finalu Pekinga upravo poražen od Sinera.

Posle Sinera, Top 10 kompletiraju: Holger Rune, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Tejlor Fric, Kasper Rud i Aleksandar Zverev.

Od ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je zadržao 36. mesto, Miomir Kecmanović je skočio na 45. dok je Dušan Lajović pao na 55. poziciju. Ogroman skok je napravio mladi Hamad Međedović, kojem je polufinale Astane donelo skok od čak 15 mesta i sada je nadomak Top 100, pošto je trenutno 105. teniser sveta.

Ove i sledeće nedelje se igra masters u Šangaju, što znači da će naredna lista izaći 16. oktobra.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter