2
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

OSVETA JANG BOJSA ILI POBEDA ZVEZDE?: ‘Crveno-beli’ u možda ključnom meču sezone! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.10.23 u 09:05

Da li Zvezda može do trijumfa?

Da je srpski šampiona koban po Jang Bojs, pokazalo se dva navrata, tačnije u četiri susreta koliko su se do sada sastajala ova dva tima. Tada, već sada davne 2004. godine, fudbaleri Crvene zvezde izbacili su u dvomeču švajcarskog giganta predvođeni Žigićem, Dudićem Miladinovićem iz kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje.

Na sledeći duel čekali su punih 15 godina, ali su se ‘crveno-beli’ ponovo pokazali kao koban protivnik po Jang Bojse. Tada je četa  Vladana Milojevića rezultatima 2:2 i 1:1 obezbedila prolaz dalje i opet izbacila švajcarskog predstavnika. Nakon četiri godine sastaju se u grupnoj fazi Lige šampiona, što je korak dalje u odnosu na prethodne duele.

FOTO: Starsport

Sada je na kormilu kluba Barak Bahar koji je dosta izmenio ekipu i doveo pregršt novih pojačanja koja bi trebalo da pokažu kvalitet, a odrekao se nekih starih vojnika. Tim iz Ljutice Bogdana je pod patronatom izraelskog stručnjaka krenuo silovito u novu sezonu, ali je ta žustrina opala kako je vreme odmicalo, pa se Zvezda već neko vreme muči čak i kada pobeđuje.

Sa druge strane Jang Bojs žudi za osvetom, pogotovu za ono što su im iz redova srpskog šampiona priredili te za njih kobne 2019. godine. Osim što su ih lišili Lige šampiona, postavili su sada već čuveni tenk ispred stadiona, tako da nisu mogli da pođu odmah i morali su da sačekaju čak sat vremena, sigurno je veliki motiv kod Švajcaraca.

FOTO: Starsport

U prvom kolu najelitnijeg evropskog takmičenja Crvena zvezda je poražena od Mančester sitija rezultatom 3:1, ali sada je vreme za popravni protiv dobro poznate mušterija koju Marakana odlično pamti. Izraelski stručnjak je istakao da je ovo važna utakmica i da će pun stadion dosta pomoći i dati vetar u leđa njegovim izabranicima.

Večeras od 21 čas na čuvenoj ‘Marakani’ (‘Rajko Mitić’) očekuje vas spektakl, zato uživajte!

1
0

2 Komentara

  1. Nemaju veze ni jedni ni drugi. Vrv će domaći na silu do pobede ili remija ako ovi žuti smetenjaci povedu. Svakako je projekat na nizbrdici ali ućarilo se mnogo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter