1
Fudbal

FOTO: FIFA

MUNDIJAL KOJI ULAZI U ISTORIJU: Svetsko prvenstvo 2030. godine na tri kontinenta u šest zemalja!

Objavljeno: 04.10.23 u 17:50

Ovako nešto nikada nije viđeno

Uzbudljiva najava potresla je fudbalski svet pošto su Maroko, Španija i Portugal izabrani za domaćine Mundijala 2030. godine, uz dodatno iznenađenje – prve tri utakmice igraće se u Urugvaju, Argentini i Paragvaju. Ova vest stiže povodom stogodišnjice prvog Svetskog prvenstva koje je održano u Montevideu u Urugvaju 1930. godine.

Ovo će biti prvi put da se Svetsko prvenstvo održava u šest zemalja. Urugvaj, Argentina i Paragvaj imaće čast da budu domaćini uvodnih utakmica ovog globalnog sportskog događaja, simbolično podsećajući na prvo Svetsko prvenstvo.

Nakon uvodnih utakmica, turnir se nastavlja u Maroku, Španiji i Portugalu. Maroko će prvi put biti domaćin Svetskog prvenstva, posle neuspešnih pokušaja 1994, 1998, 2006, 2010. i 2026. godine. Ova zemlja, zajedno sa dugogodišnjim fudbalskim moćnicima Španijom i Portugalom, pružiće nezaboravno iskustvo ljubiteljima fudbala širom sveta.

Ova odluka je od izuzetne važnosti za Španiju i Portugal, jer će prvi put biti domaćini Svetskog prvenstva. Portugal je već bio domaćin Evropskog prvenstva 2004. godine, dok je Španija poslednji put bila domaćin Svetskog prvenstva 1982. godine.

Mundijal 2030. obećava da će biti spektakularno, okupljajući bogatu istoriju i strast fudbala širom sveta, a ovih šest domaćina su već počeli da se pripremaju za događaj koji će zauvek biti urezan u fudbalsku istoriju.

3
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter