0
Domaći fudbal

Igor Matci Promocija new head coach Trener FK Cukaricki during the Mozzart Super Liga 2023/2024 at stadium FK Cukaricki on August 16, 2023 in Beograd, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

MATIĆ PRED GENK: „Stiže nam verovatno najbolja ekipa u grupi, ali mi verujemo u sebe!“

Objavljeno: 04.10.23 u 16:33

Nadamo se prvim bodovima popularnih Brđana

Uoči utakmice drugog kola grupne faze Lige konferencija protiv Genka, trener Čukaričkog Igor Matić, govorio je za medije.

Srpski klub će na stadionu Leskovcu prvi put ugostiti jednu ekipu u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja.

Raduju me rezultati koje smo ostvarili u prethodnom periodu. Dobro radimo, rastemo, dobijamo na samopuzdanju i sve smo bolji. A to mnogo znači u evropskim duelima. Meč protiv Crvene zvezda nam je bila prekretnica, takođe protiv Ferencvaroša smo ostavili dobar utisak, ali smo skupo platili pad koncetracije pred kraj prvog poluvremena. Potom je usledila najbolja utakmica od mog dolaska na klupu Čukaričkog protiv Spartaka„, istakao je Matić za klupski sajt i dodao da se „Brđani“ neće predavati u susretu protiv belgijskog tima.

Genk je verovatno najbolja ekipa u grupi. Dobra, kvalitetna, brza, sposobna da se lako transformiše, tehnički odlična. Imaju brzinu u ofanzivnom delu tima. Favoriti su ne samo u ovoj utakmici, već na svakoj. Sa druge strane i mi idemo uzlaznom putanjom, uz dužno poštovanje rivalu, ali moramo da verujemo u sebe, da radimo na utakmici ono što smo vežbali„, rekao je Matić.

Kapiten Marko Docić konstatovao je da i pored dugog staža u ekipi uvek ima nove ciljeve ispred sebe.

Prošle sezone želja je bila da se izborimo za grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja, sada je cilj da osvojimo prve bodove. Imali smo šansu u Budimpešti, poveli smo protiv Ferencvaroša, ali nismo izdržali do kraja. Meč protiv Genka je nova prilika, iskreno se nadam u sjajnom ambijentu stadiona „Dubočica“, istakao je Docić i dodao da se on u Leskovcu oseća kao kod kuće.

Obećavamo im borbu do poslednjeg atoma snage, protiv rivala koji ima kvalitet, koji je nadigrao i Olimpijakos, ali je tada nesrećno eliminisan. Verujem da je ovo samo početak dobrih rezultata Čukaričkog u Leskovcu, jer nas potom očekuju još dva spektakularna meča, protiv Fiorentine i Ferencvaroša pred ovom divnom publikom„, zaključio je Docić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter