0
Evrokupovi

FOTO: HOTSPORT

MATIĆ PRED DUEL SA GENKOM: „Probaćemo da se mi pitamo na terenu“!

Objavljeno: 04.10.23 u 20:59

Trener ekipe sa Banovog brda veruje da njegov tim može do dobrog rezultata

Fudbaleri Čukaričkog sutra od 21 čas dočekuju Genk u meču drugog kola grupne faze Lige konferencija.

Izabranici Igora Matića doživeli su poraz na startu takmičenja od Ferencvaroša od 3:1, dok je belgijska ekipa remizirala sa Fiorentinom 2:2. Na konferenciji za štampu, uoči utakmice, svoja očekivanja izneli su trener srpskog tima kao i krilni fudbaler, Đorđe Ivanović.

Ivanović je rekao da je njegov tim imao dovoljno vremena da se pripremi i analizira igru protivnika.

Genk je čvrsta, brza ekipa. Spremali smo se posle Spartaka aktivno. Ostao nam je još jedan trening i nadamo se pozitivnom ishodu po nas. Očekujemo da probamo da osvojimo bodove. Nismo tu samo da se pojavimo samo i verujemo da je to realno. Radili smo na svemu. Detalji ostaju u svlačionici. Dobro smo upoznati sa njihovim kvalitetima. Sve ekipe su dobre, ozbiljne, sigurno da su veliki favorit. Imamo mnogo sjajnih igrača u napadu i mislim da će obratiti pažnju na sve, a ne samo na mene.

 

Standings provided by Sofascore

Trener „Brđana“ smatra da je Genk najkvalitetnija ekipa u grupi ali se nada da njegovi puleni mogu nametnuti sopstveni ritam.

Novi izazov za nas, nova utakmica u Evropi. Mislim da je ovo najkvalitetnija ekipa u našoj grupi, uz dužno poštovanje prema svima. Očekuje nas lepa utakmica. Oni su kvalitetni u svim segmentima igre. Ne bi trebalo da bude treme sutra. Prva istorijska utakmici u grupi je prošla. Mislim da moramo verovati u sebe i naš kvalitet. Potrebno je preneti na teren sve ono što smo radili na treningu i izvučemo pozitivan rezultat. Sem Stefana Kovača i Ze Marija svi su spremni. Stefan se povredio na jučerašnjem treningu. Pokušaćemo da budemo ofanzivni i da se mi pitamo na terenu. Ipak, ne zavisi sve od nas. Sve pada u vodu kada počne utakmica. Genk je kvalitetna ekipa i neće biti lako. Verujem da možemo nametnuti naš ritam u pojedinim fazama meča. Očekujem da podignemo nivo igre u odnosu na Ferencvaroš. Oni trče dobro i napred i nazad. Jako su kvalitetni u svim segmentima. Igraju na gol više, ali ne zanemaraju defanzivu. Ako pričamo o ovom takmičenju, sastav na mnogo visokom nivou. Gledao sam mnogo njihovih utakmica. Mislim da je Genk bio kvalitetniji i od Olimpijakosa, iako su ih Grci pobedili u dvomeču kvalifikacija za Ligu Evrope. Daćemo sve od sebe da iskoristimo njihove mane.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter