4
Domaći fudbal

Dejan Filipovic FSS Fudbalski Savez Srbije, Sudijska komisija, sudjenje, sudija 1.8.2023.Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

FILIPOVIĆ PORUČIO: ‘Zadovoljan sam postignutim, za sobom ostavljam zdrave temelje!’

Objavljeno: 04.10.23 u 08:40

‘Razumem navijački mentalitet dva naša najveća kluba, koji su i medijski najzastupljeniji.’

Sada već bivši predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, Dejan Filipović govorio je za Danas o smeni sa te funkcije. On je istakao da mu je ovo dobro došlo i da na to gleda kao smenu trenera u nekom klubu.

-Na poslednja dešavanja u sudijskoj organizaciji gledam kao na to kad klub smeni trenera, a zatim i klub i trener nastavljaju dalje svojim putem. Čak mi je takav rasplet i dobro došao da se odmorim. Nikome ništa ne zameram. Sve je to normalno. Razumem navijački mentalitet dva naša najveća kluba, koji su i medijski najzastupljeniji – istakao je on.

Naveo je da je zadovoljan postignutim.

-Zadovoljan sam postignutim. Sa svojim timom sam došao na urušene temelje, a sada sam siguran da naslednicima ostavljamo zdravo tkivo i da je povratak na nepodnošljivo stanje od pre dve godine nemoguć. Mnogo smo pažnje posvetili usavršavanju sudija – jasan je Dejan.

Dodao je da postoje greške i najvećim svetskim utakmicama.

-Uveli smo šest godišnjih seminara umesto dotadašnja dva. Radili smo i edukacije za upotrebu VAR sistema, kojim je i kod nas poboljšano suđenje. Funkcioniše to prihvatljivo i pokrivenošću sa sedam kamera i na stadionima koji nisu najzahvalniji za snimanje. Videli smo na utakmici Totenhema i Liverpula da se greška potkrade i tamo gde su uslovi najoptimalniji – poručio je bivši prvi čovek Sudijske komisije.

Kazao je da su u pretdnondne dve sezone imali jedno suđenje koje je bilo ispod nivoa.

-U prethodne dve sezone i u prvih osam kola u ovoj imali smo samo jedan slučaj, jedno kolo, u kojem je suđeno ispod svakog nivoa. I to je nedvosmisleno istaknuto. Apsolutno sam siguran da ni u jednoj jedinoj prilici, i kada je bilo diskutabilnih odluka, nije postojala zla namera da se nekome nanese šteta – rekao je.

VAR je doneo korist.

-Nije bilo velikih grešaka, a kamoli kardinalnih, koje bi presudno uticale na borbe za trofeje. VAR jeste doneo korist, ali se i sudi bolje. Kada je VAR uveden, listom su zasluge za bolje suđenje pripisali video-tehnologiji, a ja sam i tada držao da je to zbog sigurnijih sudija – zaključio je Filipović.

Podsetimo, Dejan Filipović je smenjen sa mesta predsednika Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, a na njegovo mesto došao je Dejan Santrač. On je obavljao ovu fuknciju od 2021. godine kada je nasledio Milana Karadžića.

2
5

4 Komentara

  1. Ostavio si u nasledje neznalice po sledecem redu
    1.Stojanovic Andrija
    2.Radakovic Nikola
    3.Djordjevic Nikola
    4.Janjus Predrag
    5.Ivkovic Marko
    BOLJE si ugasio da bi ove ugurao u Super ligu i zato stidi se

    1
    0
    Odgovori
    • Ima ih još 10 kojima je mesto ovde sa navedenima
      Grujic ,Novakovic,Markovic,Tripkovic,Dzajic,Borovic,Vladisavcevic…

      1
      0
      Odgovori
  2. Ba ti si bre za Lazu Lacarevica, covece urusio si sve sto je moglo da se urusi. Da te pitam kako je kad se vrata zatvore, jel boli?

    1
    0
    Odgovori
    • Ti nisi moga da istrcis ni jedan seminar,zato su bila samo dva.
      Sada si uveo 6 jer samo trazis da sudije budu atleticari ,sa kratkim pantalonama,obrijanim nogama i belim patikama,nije vazno da li znaju pfi.
      E to je istina ali tragucna

      1
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter