0
Fudbal

FOTO: FIFA

FIFA VRATILA RUSE, ALI POD JEDNIM USLOVOM: Neće moći da nazovu tim „reprezentacija Rusije“!

Objavljeno: 04.10.23 u 18:11

Već su pronašli alternativu

FIFA je doneo odluku o delimičnom povratku ruskih selekcija uzrasta do 17 godina u međunarodna fudbalska takmičenja, ali pod određenim uslovima, javlja ruska novinska agencija „RIA Novosti“.

Povratak ovih mladih ekipa će biti dopušten samo ako pristanu da igraju bez zastave, himne i naziva „reprezentacija Rusije“. Umesto toga, moraće da koriste ime „Tim Ruskog fudbalskog saveza“. Takođe, ove selekcije će igrati u „neutralnim bojama“, koje ne predstavljaju rusku zastavu, izbegavajući belo-plavo-crvenu kombinaciju.

Ova odluka je usledila nakon online sastanka Saveta FIFA, koji je osudio rusku invaziju na Ukrajinu, potvrdivši da će odraslim osobama biti dozvoljeno takmičenje u FIFA takmičenjima tek nakon okončanja sukoba u Ukrajini. U trenutnoj situaciji, osam zemalja, uključujući baltičke, skandinavske, Poljsku, Švajcarsku i samu Ukrajinu, odlučile su bojkotovati utakmice protiv ruskih timova.

Ova odluka je naišla na podeljene reakcije, posebno nakon što je UEFA ranije odobrila povratak ruskih mladih selekcija. FIFA i UEFA su odlučile da deca ne bi trebalo da budu kažnjena zbog postupaka odraslih, što je izazvalo različite stavove među članicama ovih organizacija.

Iako su mladi fudbaleri sada dobili šansu da se vrate na međunarodnu scenu, ova odluka podseća na kompleksnost situacije izazvane ratom, koja se i dalje odražava na sportske događaje i odnose između zemalja.

1
6

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter