0
Košarka

FOTO: KK Cibona/Marin Susic

CIBONA PRED GAŠENJEM?: Hrvatski gigant u velikim problemima!

Objavljeno: 03.10.23 u 14:05

Loše vesti.

Košarkaški klub Cibona nalazi se u nezavidnoj situaciji i možda pred najtežim iskušenjima u bogatoj istoriji kluba. Naime, već 120 dana račun ovog hrvatskog giganta je blokiran zbog velikih dugova koje imaju, a iz nekadašnjeg dvostrukog Evropskog prvaka izdali su saopštenje.

-Imajući u vidu veliki interes javnosti, KK Cibona želi pojasniti trenutno stanje kluba, kao i plan na temelju kojeg se svi problemi mogu i nameravaju rešiti. Tačno je da se klub nalazi u verovatno najtežem stanju u svojoj bogatoj istoriji, ali je to stanje bilo neizbežno nakon dugotrajnog upravljanja klubom na pogrešan način. Klub se već duže vremena bori s konstantnim blokadama računa od strane raznih starih poverilaca, a da u isto vreme nastoji osigurati nastavak nastupanja u svim takmičenjima – započeli su.

Pozivaju na solidarsnot.

-Međutim, klub je uveren da je upravo ovo trenutak i prilika da svi zauzmu ispravnu stranu, i omoguće klubu da prvenstveno finansijske probleme reši na jedini mogući način, a to je preoblikovanjem kluba i pretvaranjem dugova u deonice kluba, te postizanjem dogovora sa svim poveriocima koje klub može realno finansijski izdržati. Sve osobe u klubu i oko kluba usmerene su na postizanje tog cilja. No, ostvarenje tog cilja prvenstveno zavisi od poverilaca kluba – ističu.

-Tačna je informacija da je račun kluba blokiran više od 120 dana, i da je Finansijska agencija u skladu sa zakonom predložila otvaranje stečajnog postupka. Međutim, nakon višekratnih razgovora sa svim poveriocima, iznos blokade računa je u međuvremenu značajno smanjen, jer je većina njih postupila razumno i povukla svoje blokade. No, svega nekolicina njih je ostala je pri blokadi računa, iako im je jasno rečeno da mogućnosti za prisilnu naplatu nema, i da insistiranjem na prisilnoj naplati neće uspeti u naplati svojih potraživanja, a nad klubom će se otvoriti stečajni postupak – navode.

-Imajući u vidu da je klub u predstečajnoj nagodbi već ostao bez gotovo sve svoje imovine, poverioci neće biti uspešni u naplati svojih potraživanja niti u stečajnom postupku. Na taj način čini se šteta klubu, ali i svim poveriocima, jer je jedini način da naplate svoja potraživanja opstanak i uspešan dalji rad kluba. Najveći pojedinačni poverilac odnosno grupa investitora već su nekoliko puta deblokirali račun kluba, ali su sada zauzeli jasan stav da to više nije moguće, i da se sva buduća ulaganja mogu realizovati samo u postupku preoblikovanja kluba i uz dogovor sa svim poveriocima, o čemu su se izjasnili i putem pisma namere – poručuju iz ovog Hrvatskog kluba.

-Klub nastavlja da razgovara sa svim poveriocima, i verujemo da ćemo sa svima postići dogovor, te da će svi povući blokade računa, i doprineti da prestanu razlozi za stečaj kluba, jer drugog puta nema – zaključuju iz Cibone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter