0
Evroliga

Dusko Vujosevic Partizan - Crvena Zvezda ABA Liga Beograd, Srbija 1.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

BIZARNA IZJAVA DUŠKA VUJOŠEVIĆA: „Bogdanović je izgubio pehar Evrolige, Danilović je rekao da će Sale da po***di“!

Objavljeno: 03.10.23 u 11:35

Bivši trener „crno-belih“ otkrio do sada nepoznate detalje slučaja „pehar Evrolige“.

Košarkaši Partizana su te sada već davne 1992, osvojili najvredniji trofej u klupskoj istoriji. „Crno-beli“ su tada u finalu Evrolige u Istanbulu savladali Huventud 71:70, nakon neverovatne trojke Saleta Đorđevića u poslednjim sekundama utakmice.

Ono što mnogi ljudi ne znaju, jeste činjenica da se danas u trofejnom muzeju Partizana nalazi replika pehara, pošto je prema izjavi Duška Vujoševića, Bogdan Bogdanović izgubio originalnu verziju!

Kada sam se vratio iz CSKA u Partizan, išli smo na neki turnir, mislim da je to bila Fuenlabrada. I sad, nosi se pehar Evrolige osvojen 1992. godine, ali hoće Bogdan Bogdanović da bude taj koji će biti zadužen za njega. Čini mi se da se to desilo na aerodromu u Frankfurtu. I u jednom trenutku dolazi on do mene i kaže: „Izgubio sam pehar.“ Vi nemate pojma kakvi igrači budu na tim aerodromima. Posebno ako odspavaju tamo na onim stolicama. Jedan ustane, ode na pogrešnu stranu i svi idu za njim… – rekao je Vujošević, a onda pojasnio situaciju:

 

Kosarkaski klub Partizan proslava 30. godina evropske titule i donatorska vecera 14.4.2022. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

 

Bože me sačuvaj… Nisam odmah rekao ovima. Mislio sam da postoji neka šansa, zvao sam drugove koji imaju vešte veze u Nemačkoj, pa da vide. Gledao sam da ga zaštitim. To je bio originalni pehar. Kako sam zvao klub, e, onda su oni javili nekome, da li Mlađanu Šilobadu, i dolaze do mene kao: „Nema pehara!“ Zaboravio dečko. Kad idu ekipe, nemaš pojma šta se tu radi… Šta je tu još bilo interesantno, ja sam mislio da će Saša Danilović da popi**i, a on se nasmejao i rekao: „Saša Đorđević će da popi**i!“ Onda su pehar tražili, ali su napravili repliku i u klubu je sad ta replika.

Čelnici Partizana su se nadali da će se pronalazač javiti ali kada do toga nije došlo, odlučili su da u vitrinama zadrže repliku.

2
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter