1
Domaći fudbal

Fudbal Jelen super league season 2013-2014 Spartak v Crvena Zvezda Sudija referee Ninoslav Spasic Subotica, 04.06.2014. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

SPASIĆ SE PONOVO ŽALI UEFA: Ponovo je razlog politika, a novi predsednik Sudijske komisije je optužen!

Đorđe Sredojević
Objavljeno: 02.10.23 u 19:33

Prijava za FSS je dostavljena nadležnim organima.

Predsednik Strukovne organizacije sudije FS Regiona istočne Srbije, Ninoslav Spasić, ponovo je pisao UEFA, a takođe se obratio i Sport Klubu, koji prenosi njegovo pismo, a kauzalno je do svega došlo, nakon što je Dejan Santrač došao na mesto  predsednika Sudijske komisije FSS.

“U ponedeljak pre podne poslao sam pismo UEFA i u popodnevnim satima od predstavnika dva odeljenja uredno dobio odgovore. Strogo je zabranjeno mešanje politike u sport i siguran sam da će postojeće činjenično stanje, uz stoprocentne  dokaze, povući za sobom posledice po FSS. Srpska kuća fudbala i strukovna organizacija potpisnici su konvencije UEFA, kojom je politika najstrožije zabranjena”, poručio je Ninoslav Spasić, u izjavi dostavljenoj Sport klubu.

Nekadašnji sudija imenovao je i konkretno slučaj Dejana Santrača.

“Niko nije smeo da dozvoli imenovanje politički angažovanog čoveka za predsednika Sudijske komisije. Gospodin Dejan Santrač angažovan je u Glavnom odboru Srpske napredne stranke i na funkciji zamenika gradonačelnika Vršca. Siguran sam, UEFA neće prećutati političku igru FSS i rukovodstva srpske kuće fudbala.”

“Šta tek reći  za slučaj Vladimira Nedeljkovića? Kako ostala deca da napreduju, kada se njegov sestrić nalazi u isto vreme na listi Prve lige? Član komisije zadužene za prva dva ranga i sestrić u jednom od njih – direktan sukob interesa, strogo zabranjen pravilnikom. Istovremeno, prekršen je Pravilnik o sudijama i suđenju, čiji član 57 jasno definiše ko može biti posmatrač utakmica Super lige. Uslov je minimum pet godina na elitnom rangu, a Nedeljković je sudio svega dve utakmice Super lige. Istovetan je i slučaj Milana Jeremića, predstavnika FS Beograda.”

Neće tako lako Spasić odustati u očekivanju konačnog odgovora iz Niona.

“Poslednjim potezima potvrđen je direktan upliv politike u srpski fudbal. Nedopustivo je da politički angažovan čovek vodi najodgovorniji komisiju u FSS. Najpopularnijem sportu potrebno je ozdravljenje, nikako partijski kadrovi. Obratiću se i državnim organima”, najavio je Ninoslav Spasić.

77
9

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter