0
Domaći fudbal

Aleksandar Pesic Crvena Zvezda - Partizan, Derbi, Super Liga Srbije 3 - Mart - 2023.Beograd, Srbija Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

ŠILJA JOŠ UVEK NE MORA DA SKIDA KAPU NIKOME!? Zvezda ove sezone deluje da nije našla zamenu za Pešića, odatle i loši rezultati u prvenstvu! (VIDEO)

Objavljeno: 02.10.23 u 16:13

Doneo je sam gotovo 30 bodova i trofej u Kupu.

Aleksandar Pešić je igrač oko kojeg se uvek diže mnogo prašine, kako zbog golgeterskih spostobnosti, tako i zbog naravi koja ume s vremena na vreme da zasmeta navijačima.

Iako je praktično sam rešio finale Kupa Srbije protiv Čukaričkog, uvek zahtevni crveno-beli navijači su ga počastili zvižducima, a na tom meču je prilikom proslave gola imao sukob i sa Aleksandrom Dragovićem.

Ipak, koliko god podeljena mišljenja o njemu bila, Pešić je golovima i asistencijama direktno prošle godine doneo Zvezdi 24 boda, što je glavni razlog rutinski uzete titule, jer na mečevima sa Novim Pazarom i Radničkim na gostovanjima, kada niko nije uspevao da nađe put, Šilja je u finišu izmišljao golove koji su ekipi Miloša MIlojevića onemogućili da kiksne u prvenstvu.

Naime, pored ovih direktnih bodova, ali i onih indirektnih u prvenstvu, ali i u Evropi, on je prilikom odlaska iz kluba rekao sledeću rečenicu.

– Ja sam u Zvezdi na 100 utakmica dao 50 golova i imao 38 asistencija, pa ‘ajde da vidim tog špica kog će oni sad dovesti i koji će inati takav učinak na 100 utakmica. Ja ću automatski izaći javno i reći šta i kako i skinuti kapu, ali dobro… – rekao je na oproštaju od Zvezde napadač.

I deluje da je bio u pravu. Koliko god da je delovalo da su dovedena pojačanja igrački kvalitetnija, ali ipak deluje da im nedostaje, barem za sada, taj iks-faktor pobednika koji je Pešić donosio u dva navrata u Crvenu zvezdu.

Bilo kako bilo, Zvezdi je neophodna pobeda protiv Jang Bojsa, a to je idealna prilika da neko novi preuzme ulogu spasioca kada neće lopta u gol, a potom i u prvenstvu povuče anemičan tim koji deluje kao da bodove više osigurane nema ni na Marakani.

10
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter