0
Košarka

FOTO: Twitter/@RMBaloncesto

REAL NE TREBA DA BRINE ZA BUDUĆNOST: 16-godišnjak iz Senegela zablistao u El Klasiku! (VIDEO)

Objavljeno: 02.10.23 u 10:20

Mladi centar Madriđana oborio rekord Luke Dončića

Košarkaši Reala iz Madrida bili su bolji od večitog rivala Barselonu u okviru trećeg kola španske ACB lige rezultatzom 86:79. Glavna zvezde vicešapiona Španije, Edi Tavares, nije bio na raspolaganju treneru Ćus Mateu pa se postavljalo pitanje kako će se tim snaći bez svog najvišeg igrača.

U njegovom odsustvu, priliku je iskoristio mladi centar iz Senegala, Ismaila Dianje. Momak visok 214cm debitovao je u El Klasiku sa svega 16 godina, 9 meseci i 9 dana, čime je postao najmlađi igrač u ovim mečevima, tako nadmašivši prethodni rekord koji je držao ni manje ni više, nego Luka Dončić.

 

 

Dianje je za samo 13 minuta na parketu upisao 9 poena, 8 skokova i blokadu i tako pokazao o kakvom biseru se radi. Nakon utakmice, trener „Kraljevića“ je imao samo reči hvale na račun svog centra.

Nisam znao da ima 16 godina, stvarno to kažem. Radujem se zbog njega jer radi dobro i ovo je nagrada za njegov trud. Nisu mladi igrači ti koji ostavljaju snažan utisak, već dobri igrači. Lako je staviti dobre igrače. Sada moraju da mu se pruži kontinuitet. Da je odigrao loše, ne bi dobio toliko prilike, ali igrao je dobro. To će nam omogućiti da produžimo rotaciju – poručio je Mateo.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter