0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

NOVI SKANDAL NA POMOLU: Bivši napadač Barselone nameštao utakmice!?

Objavljeno: 02.10.23 u 08:20

Ozbiljne optužbe na račun legendarnog Kamerunca

Nekadašnji fudbaler Barselone a sada predsednik Fudbalskog saveza Kameruna, Samjuel Eto, našao se u žiži javnosti povodom optužbe da je umešan u nameštanje utakmice u okviru domaćeg prvenstva.

Kako se dalje navodi, osvajač Lige šampiona iz 2010. navodno je namestio nekoliko utakmica niželigaša Viktorije Junajted, kako bi ta ekipa ušla u prvu ligu. U čitav slučaj korupcije, osim Etoa, umešano je još 40 ljudi.

Proslavljeni napadač se uz pomoć svojih pravnih lica obradio javnosti, istakavši da su to lažne klevete.

Kao i svaka hrabra politika koja nosi promene, ona takođe izaziva i otpor pojedinaca spremnih na sve da izbegnu gubitak prihoda od korupcije. Nekoliko meseci, ovi ljudi su birali da organizuju kampanju zlonamernih napada na gospodina Etoa.

 

 

Njegovi saradnici dalje navode da bi u slučaju pokretanja istrage, Eto trebao biti žrtva a ne optuženo lice.

Gospodin Eto neće dozvoliti da bude nekažnjeno ocrnjen napadima koji imaju za cilj da zamene jasan i slobodan izbor glasačke volje. On je pojačan otvorenim pismom predsedniku FIFA kao odgovorom na klevete, a koji su potpisali pravi igrači kamerunskog fudbala. Gospodin Eto do danas nikada nije pozvan niti obavešten o postojanju bilo kakvog pravnog postupka protiv njega. U svakom slučaju, ako bi bilo kakva istraga bila otvorena, gospodin Eto bi trebalo da se predstavi kao žrtva, a ne kao optuženi. Sa odlučnošću koja ga je oduvek krasila, kako na terenu, tako iu njegovim odlukama na čelu Saveza, gospodin Eto namerava da nastavi borbu za fudbalere u kamerunskom i afričkom fudbalu – stoji u saopštenju.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter