1
Fudbal
lopta

FOTO: Starsport.rs

JEZIVO: Mladi fudbaler svedočio o silovanju na fudbalskom kampu – ‘Plakao sam i vrištao!’

Objavljeno: 02.10.23 u 14:59

Dokle ide ljudska zloba!

U fudbalskim akademijama dalekog Gabona vodi se tiha i uporna borba protiv zlostavljanja dece u svetu fudbala, izvan okvira svetske javnosti, koja gotovo da uopšte ne želi da prenosi bilo kakve vesti iz tog područja.

Sumnje i priče o seksualnom zlostavljanju u središnjoafričkoj državi Gabonu datiraju još iz ranih 1990-ih godina. BBC Africa je istražio ovu bolnu temu, razgovarajući sa oko 30-ak svedoka koji su odlučili progovoriti o mreži zlostavljanja koja je zahvatila sve nivoe ovog sporta tokom proteklih trideset godina. Međutim, jedna hrabra žrtva je napokon skupila hrabrosti da istupi i podeli svoju priču.

– Počeli su da diraju mene i mog prijatelja i jednostavno nisam razumeo. Počeo sam da se molim. Hteo sam da izađem, ali su vrata bila zaključana. Zgrabili su me i bacili na pod. Bila su dva čoveka iz obezbeđenja – rekao je mladi fudbaler i odmah potom dodao:

– Video sam kako su počeli da siluju mog prijatelja. Pogledao sam ga u oči, a on mi je uzvratio kao da mi je rekao: „Hajde samo da idemo sa njima i da završimo sa tim.“ Plakao sam i vrištao. Rekli su mi da nikada više neću biti izabran da igram i da će moja porodica biti ubijena, ako se usudim da pričam sa bilo kim o onome što se dogodilo.’ – zakljuio je on.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter