0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ SVE BLIŽI NOVOM REKORDU: Srbinu fali još 7 nedelja do kluba 400!

Objavljeno: 02.10.23 u 09:20

Laganim ali sigurnim koracima, Novak Đoković grabi ka novom rekordu

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, započeo je danas 393. nedelju na vrhu ATP liste. Iako je oborio rekord u muškoj i ženskoj konkurenciji kada su u pitanju nedelje na prvom mestu, osvajač 24 Grend slema sigurno želi da zaokruži ovu, već sada impozantnu brojku, na 400.

To ipak neće biti tako lak zadatak kao što se možda čini. Srbin trenutno 11.795 poena, što je 3260 više od sledećeg pratilaca, Karlosa Alkarasa. Iako je razlika sada velika, španski teniser je u povoljnijoj poziciji, pošto do kraja godine ne brani mnogo poena a poznato je da će učestvovati posle Pekinga na još 4 turnira: Šangaj, Bazel, Pariz i završni masters u Torinu.

 

 

Sa druge strane, srpski teniser će do kraja godine odigrati samo još dva turnira, Pariz i završni masters.

Poredak u Top 10 nije se menjao od prethodne nedelje. Na trećem mestu je Rus, Danil Medvedev a potom slede: Holger Rune, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Janik Siner, Tejlor Fric, Kasper Rud i Aleksander Zverev.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter