0
Fudbal

FOTO: Twitter/@RiverPlate

SUPERLASIKO U PUNOM SJAJU: Demikelisov River nadigrao Boku na Bombonjeri!

Objavljeno: 01.10.23 u 22:55

Čuveni duel je opravdao status koji ima za ljubitelje fudbala

U uzbudljivom Superklasiku meču, fudbaleri River Plejta savladali su svoje dugogodišnje rivale, ekipu Boke Juniors, rezultatom 2:0 na njihovom stadionu „Bombonjera“. Meč je obeležen kontroverznim trenucima i žestokom borbom, ali su milioneri uspeli da stignu do svoje 86. pobede u istoriji ovog prestižnog derbija.

Utakmica je počela visokim tempom, a prve prilike imali su gosti. Manuel Lancini je zapretio već u sedmom minutu, ali je njegov udarac završio na spoljnoj strani mreže. U 15. minutu, Boka je protestovala za penal nakon što je Dario Benedeto oboren u šesnaestercu, ali sudija nije dosudio jedanaesterac.

Nervoza je rasla kako je meč odmicao, a sudija nije sankcionisao nekoliko oštrih startova nad igračima River Plejta. U 41. minutu, Salomon Rondon je iznenada postigao gol za River Plejt, koristeći se nespretnom reakcijom golmana Boke, Serhija Romera, nakon udarca Enca Peresa.

U drugom poluvremenu, Boka je pokušala da se vrati u igru, ali je River Plejt ostao čvrst u odbrani. Ulazak Edinsona Kavanija doneo je dodatnu opasnost za Boku, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda. Na kraju, Enco Dias je postavio konačan rezultat u šestom minutu nadoknade vremena, donoseći svojoj ekipi zasluženu pobedu.

Ovaj trijumf smanjio je zaostatak River Plejta za Bokom na tabeli Superlige Argentina, a atmosfera u Buenos Ajresu i dalje ključa nakon još jednog vatrenog Superklasika. Oba tima sada se okreću svojim narednim izazovima, sa Bokom koja se priprema za revanš polufinala Kopa Libertadores protiv Palmeirasa, dok će River Plate pokušati da nastavi svoju pobedničku seriju u domaćem prvenstvu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter