0
Košarka

FOTO: Printscreen/Twitter

SRBIN POLUDEO U TURSKOJ: Dušan Alimpijević krenuo da se obračuna sa trenerom Darušafake! (VIDEO)

Objavljeno: 01.10.23 u 21:50

Burna završnica meča

Srpski košarkaški stručnjak Dušan Alimpijević započeo je avanturu u turskom šampionatu sa Bešiktašem u dramatičnoj utakmici protiv Darušafake, gde su tenzije umalo dovele do fizičkog obračuna sa trenerom rivalskog tima Jakupom Sekizkokom. Alimpijević je na kraju, uprkos haosu, uspeo da sačuva mir i debituje pobedom.

Bešiktaš, koji je pod vođstvom bivšeg trenera Crvene zvezde doživeo poraz trojkom u poslednjoj sekundi, suočio se sa neizvesnim trenucima nakon što su sudije proverile regularnost trojke. U tom trenutku Alimpijević i Sekizkok su ušli u žestoku verbalnu svađu koja je umalo prerasla u fizički sukob. Ipak, situacija je mirna bez većih incidenata.

Alimpijević je ovu sezonu počeo sa novim timom i jasnom vizijom.

„Rekao sam kolegama da želim da počnem novu priču iz početka – sa novim igračima, sa novom filozofijom, novom organizacijom, novim pristupom, novom energijom… Zato sam izabrao 14 ratnika za tim i Sigurno je da će biti loših i dobrih dana, uspona i padova i to je normalno. Borićemo se na terenu do poslednje sekunde, skakaćemo za svaku loptu i nećemo posustati ako nešto krene po zlu. na kraju sezone, videće ljudi šta smo uradili“, rekao je Alimpijević u najavi sezone za „Eurohoops“.

Ekipu Bešiktaša sada predvodi plejmejker Derik Nidam, dok su u tim stigli i poznati defanzivac Džona Metjuz iz Asvela, Met Mičel iz Strazbura, Lejton Hamonds kao „četvorka“ i centar Anhel Delgado. Među domaćim igračima istakao se Egehan Arna, član šampiona Fenerbahčea pod vođstvom Željka Obradovića.

Uprkos izazovima i napetosti, Alimpijević je dokazao sposobnost da zadrži smirenost i odvede svoj tim do pobede, pokazujući da Bešiktaš ima hrabrog i odlučnog lidera na klupi. Ovaj turski tim očekuju dalji izazovi, a Alimpijevićeva odlučnost već obećava uzbudljivu sezonu za navijače Bešiktaša.

4
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter