0
Košarka

head coach Aleksandar Dzikic Partizan v Buducnost-Aba League Play Off Semi-Finals Season 2021-2022 Beograd, 10.05.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

DŽIKIĆ SRUŠIO MAKABI: Srbinov Hapoel slomio evroligaša za prvu titulu u novoj sezoni!

Objavljeno: 01.10.23 u 22:33

Važan trijumf za našeg stručnjaka

Košarkaši Hapoela iz Jerusalima, predvođeni srpskim trenerom Aleksandrom Džikićem, trijumfovali su u finalu izraelskog Superkupa za sezonu 2023/24, pobedivši rivala Makabi rezultatom 79:71.

Hapoel je stigao do finala nakon pobede nad imenjakom iz Holona u polufinalu, dok je Makabi, zbog odluke protivnika da ne izađe na parket, dobio priliku bez borbe (20:0). Pre početka finala, zbog navodnih bezbednosnih razloga, policija je odlučila da skenira identifikacione brojeve svakog navijača Hapoela, što je izazvalo kašnjenje i nesporazum, s gostujućim igračima odbijajući da izađu na teren dok svi navijači nisu zauzeli svoja mesta na tribinama.

I pored ovih izazova, Hapoel je uspeo da preokrene situaciju sredinom trećeg kvartala i sigurno privodi meč kraju u svoju korist. Spidi Smit se istakao sa 21 poenom, predvodeći povratak Hapoela u vođstvo tokom poslednje četvrtine, dok je Levi Rendolf dodao 18 poena.

U poraženom timu, Lorenco Braun je bio najefikasniji sa 16 poena, dok su Dibartolomeo i Kolson dodali po 13 poena.

Ovo je drugi trofej koji je Džikić osvojio sa Hapoelom nakon što je prošle sezone podigao pehar izraelskog kupa. Sada se ekipa sprema za izazov u Evroligi, gde će za četiri dana dočekati Partizan u Tel Avivu.

Utakmica je zakazana za četvrtak od 20 časova, obećavajući uzbuđenje i strastvenu borbu na terenu. Navijači Hapoela s nestrpljenjem očekuju ovu utakmicu, nadajući se još jednoj uspešnoj sezoni pod vođstvom Džikića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter