0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga

BORAC SLAVIO U ČAČKU: Domaćin naneo bolan poraz Ciboni!

Objavljeno: 01.10.23 u 20:55

Odličan početak tima iz Šumadije

Košarkaši Borca iz Čačka započeli su svoje učešće u ovogodišnjoj ABA ligi veličanstvenom pobedom protiv ekipe Cibone u prepunoj dvorani uz Zapadnu Moravu. Domaći tim je slavio rezultatom 86:79, uz fantastičnu igru Bojana Tomaševića i Aleksu Uskokovića, čime su oduševili svoje navijače.

Tomašević i Uskoković su bili ključni igrači Borca, doprinoseći sjajnim poenima, impresivnom odbranom i preciznim asistencijama. Njihova sinergija na terenu doprinela je seriji koja je donela ovaj važan trijumf za čačansku ekipu.

Najefikasniji u redovima Borca bio je Džavon Frenklin sa 17 poena, dok je Bojan Tomašević dodao dva poena manje. Uroš Čarapić je završio sa 14 poena, a Tajlan Birts je doprineo sa 10 poena. Posebno treba istaći doprinos Alekse Uskokovića, koji je postigao osam poena, imao osam asistencija i dva skoka. Osim toga, privukao je čak šest prekršaja, što ga je dovelo do indeksa korisnosti od 20 poena.

Sa druge strane, u ekipi Cibone dominirao je Aleksandar Sani Aranitović sa 21 poenom, pet skokova i četiri asistencije, dok je Jakov Mustapić postigao 16 poena, a Matej Bošnjak dodao 13.

Utakmica je počela veoma ujednačeno, ali je Borac uspeo da preokrene rezultat u svoju korist, stvarajući prednost koja se kretala skoro do dvocifrenog broja poena. Ipak, Cibona se borila i uspela da se vrati u igru, čak i da povremeno preuzme vođstvo.

Međutim, Borac se nije predavao. U poslednjoj četvrtini, tandem Uskoković-Tomašević došao je do punog izražaja, razbijajući odbranu Cibone i odvodeći svoj tim na nedostižnu prednost od dvocifrenog broja poena. Ova pobeda predstavlja sjajan početak za Borac, dok Cibona već sada ima izazove pred sobom u ovogodišnjem takmičenju ABA lige.

Borac će u drugom kolu ABA lige gostovati Megi u dvorani „Ranko Žeravica“ u petak od 20:00 časova, a navijači sa nestrpljenjem očekuju naredni susret svog omiljenog tima.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter